Topcoaches pleiten voor verandering bij uitgoals en transferwindow

Reacties

Een uitdoelpunt in een Europese wedstrijd moet niet langer extra waarde krijgen en de transfermarkt moet in alle landen op dezelfde datum gesloten worden. Dat zijn twee van de suggesties die een groepje internationale topcoaches heeft aangedragen bij de jaarlijkse klankbordbijeenkomst van de UEFA.

Topcoaches pleiten voor verandering bij uitgoals en transferwindow
© UEFA

De Europese voetbalbond nodigt ieder jaar een aantal toptrainers uit, om te praten over de ontwikkelingen in de voetballerij. Dinsdag waren Massimiliano Allegri (Juventus), Carlo Ancelotti (Napoli), Rafael Benítez (Newcastle United), Sérgio Conceição (FC Porto), Paulo Fonseca (Shakhtar Donetsk), Rudi Garcia (Olympique Marseille), Şenol Güneş (Beşiktaş), Julen Lopetegui (Real Madrid), José Mourinho (Manchester United), Diego Simeone (Atlético Madrid), Thomas Tuchel (Paris Saint-Germain) en voormalig Arsenal-coach Arsène Wenger aanwezig in Nyon.

Tijdens de discussie werd gevraagd of de regel dat uitdoelpunten in Europese wedstrijden bij een gelijke stand dubbel tellen onder de loep genomen kan worden. Volgens de coaches is het tegenwoordig minder moeilijk om in een uitwedstrijd te scoren dan vroeger. Ook pleitte het gezelschap ervoor dat de transfermarkt in alle landen gesloten moet worden voordat de competities beginnen. Dit jaar gebeurde dat al in Engeland en in Italië, maar in andere landen bleef de markt tot 31 augustus geopend.

UEFA-secretaris Giorgio Marchetti heeft de coaches beloofd dat de discussie over deze onderwerpen zal worden geopend binnen de Europese voetbalbond. Onduidelijk is of er ook is gesproken over het bomvolle speelschema waar de voetballers tegenwoordig mee te maken hebben. Eerder op de avond luidde Ajax-coach Erik ten Hag de noodklok over dit onderwerp.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.