Top Oss verrassende periodekampioen

De derde periodetitel van de Gouden Gids Divisie is een prooi geworden van Top Oss. De Ossenaren versloegen in eigen stadion concurrent De Graafschap. BV Veendam, tot vrijdagavond aan de leiding in de periodestand, en MVV liepen tegen een nederlaag aan.

Top Oss - De Graafschap 1-0De Belgische verdediger Dirk Schoofs werd matchwinner bij Top Oss. Zijn treffer in de 31ste minuut kwam De Graafschap niet meer te boven. Dat Top de periode pakt, is een verrassing. In de eerste twaalf wedstrijden pakte de ploeg van trainer Hans de Koning slechts zeven punten. Ter vergelijking: in de derde periode behaalden de Ossenaren veertien punten uit zes duels, goed voor een plek in de play-offs.

FC Emmen - BV Veendam 2-1De grote plaaggeest van Veendam was Emmenaar Mourad Mghizrat. Zijn twee doelpunten deden Veendam de das om. De koploper in de periodestand kwam nog wel op voorsprong via een doelpunt van Marnix Kolder. Emmen, dat alleen theoretisch nog een kans had op de periodetitel, won de noordelijke derby uiteindelijk door een intikker en een schot van Mghizrat.

FC Zwolle - MVV 4-1MVV wist al vrij snel dat de periode aan de neus voorbij zou gaan. Door doelpunten van Tjeerd Korf en Santi Kolk stond Zwolle binnen twintig minuten al met 2-0 voor. Uiteindelijk werd het 4-1 in het Oosterenk Stadion. Jordy Zuidam benutte een strafschop namens Zwolle en ook verdediger Mauro Almeida pikte een kopdoelpunt mee. Voor MVV scoorde Harry Gommans.