Top Oss verlengt armzalige reeks hekkensluiter Jong Utrecht

Jong FC Utrecht heeft maandagavond voor de achtste keer op rij een wedstrijd verloren in de Keuken Kampioen Divisie. Even was er in het thuisduel met TOP Oss uitzicht op een punt, maar uiteindelijk werd opnieuw verloren.

Jong FC Utrecht
1 - 2
TOP Oss
TOP Oss

In de eerste helft van het duel kregen beide ploegen kansen, maar werd er niet gescoord. Tien minuten na rust was het wel raak. Bryan Smeets (foto) schoot de bal vanaf een meter of veertien fraai in de bovenhoek. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten na de 0-1 was het alweer gelijk. Een voorzet van Ruben Hoogenhout belandde zomaar in het doel.

Met nog een kwartier op de klok trok Oss de zege alsnog naar zich toe. Na een corner belandde de bal voor de voeten van Norichio Nieveld, die de Brabanders de zege bezorgde. Oss behaalt daarmee belangrijke punten in de jacht op een play off-ticket. De ploeg van Klaas Wels staat nu achtste, terwijl zoals het er nu voorstaat zelfs de elfde plek nog recht geeft op het seizoenstoetje.

Jong Utrecht komt als beloftenploeg sowieso niet in aanmerking voor die play-offs en is door de nederlaag van maandag – alweer de achtste op rij – op basis van doelsaldo weer hekkensluiter. Helmond Sport heeft ook veertien punten.