FC Twente is sterk Sparta dankbaar en kan titelfeest alvast plannen

FC Twente is zondag zonder zelf in actie te komen weer een stap dichter bij een directe terugkeer naar de Eredivisie gekomen. Go Ahead Eagles ging met harde cijfers onderuit bij Sparta Rotterdam en lijkt af te haken in de strijd om de titel in de Keuken Kampioen Divisie.

Sparta Rotterdam
6 - 1
Go Ahead Eagles

Go Ahead kon zondag de tweede plaats overnemen van FC Den Bosch, maar maakte op bezoek bij Sparta geen moment aanspraak op een goed resultaat. De thuisploeg was op Het Kasteel heer en meester en stond bij rust al op een 3-0 voorsprong. De doelpunten kwamen van Halil Dervisoglu ('6), Adil Auassar ('26) en Mohamed Rayhi ('43). Go Ahead-doelman Hobie Verhulst voorkwam vlak voor rust met een uitstekende reflex nog een tweede goal van Rayhi.

Go Ahead-coach John Stegeman, die in de eerste helft Jeroen Veldmate al moest wisselen voor Julius Bliek vanwege een blessure, bracht direct bij de start van de tweede helft Istvan Bakx in de ploeg als tweede invaller. Hij kon het tij echter ook niet meer keren. Abdou Harroui maakte op aangeven van Lars Veldwijk al snel na de onderbreking de 4-0, voordat Dervisoglu zijn tweede van de middag maakte. De goal van Richard van der Venne (5-1) betekende niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Ruim twintig minuten voor tijd kwam Go Ahead met tien man te staan. Vlak nadat Stegeman zijn derde wissel had gebruikt, viel Jeff Stans geblesseerd uit. Dit paste uitstekend in de dramatische middag die de bezoekers beleefden in Rotterdam en met een man meer prikte Sparta er nog een doelpuntje bij. Dervisoglu maakte zijn hattrick compleet en bracht de eindstand op 6-1.

Sparta is Go Ahead dankzij de ruime overwinning gepasseerd op de ranglijst en staat nu tweede in de Keuken Kampioen Divisie, met evenveel punten als nummer drie FC Den Bosch. De achterstand van Sparta en Den Bosch op koploper Twente bedraagt elf punten. De Tukkers kunnen de bloemen alvast bestellen, zo lijkt het.