Toornstra zoekt naar verklaring voor 'echt bizarre' nederlaag

Reacties

FC Utrecht heeft in de kwartfinale van het bekertoernooi volgens Jens Toornstra ronduit verdiend verloren van de amateurs van Spakenburg. De middenvelder van de Utrechters was na afloop eerlijk over het gebrek aan scherpte bij de thuisploeg.

Toornstra zoekt naar verklaring voor 'echt bizarre' nederlaag
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 4
Spakenburg
Spakenburg

Volgens Toornstra was er geen sprake geweest van onderschatting in de aanloop naar de kwartfinale (1-4), maar de 33-jarige routinier gaf toe dat de verhoudingen op het veld niet logen. 'Je kunt altijd wel heel hard zeggen dat je ze niet hebt onderschat, maar zij speelden op 110 procent en wij op 80. Dat doe je niet expres. Ik kan alle details er wel bij pakken, maar het klopte gewoon niet', zei hij tegenover VI na de o zo pijnlijke nederlaag.

Toornstra wilde ook niet spreken van een geflatteerde score: 'We hebben verdiend verloren. Het is bizar, echt bizar. Ik heb er geen woorden voor hoe dit is gelopen. Dit hebben we aan onszelf te wijten. We hebben niet als team gespeeld. In de eerste tien minuten werden we gewoon weggespeeld. Daarna pakten we het overwicht en kregen we wel wat kansen, maar we speelden gewoon niet goed genoeg.'

Was dit een van de meest bizarre nederlagen in zijn carrière? 'Deze staat wel in de topdrie. In de kwartfinale van het bekertoernooi tegen een amateurploeg met 4-1 verliezen in eigen huis, dat kan echt niet. Met alle respect, want ze hebben het hartstikke goed gedaan', reageerde Toornstra, die het al erg genoeg vond dat Spakenburg tot zulke goede mogelijkheden was gekomen in De Galgenwaard. 'Chapeau voor Spakenburg, maar dit komt wel hard aan bij ons. Je was op voorhand in een uitgelezen positie om de halve finale te halen. Ik denk dat als we vanavond in bed liggen, dat we gaan malen', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.