Toornstra ontsnapt aan rode kaart: 'Dit is voor mij onbegrijpelijk'

Jens Toornstra had zondagmiddag een rode kaart moeten krijgen in de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam. Dat is de mening van Reinold Wiedemeijer, die namens de KNVB wekelijks de VAR-momenten van het Eredivisie-weekend bespreekt bij FOX Sports.

De burenruzie tussen Feyenoord en Sparta zat in de eerste helft, toen de bezoekers er via Abdou Harroui gevaarlijk uitkwamen. Toornstra haalde de counter eruit, door zijn tegenstander een beuk te geven. De Feyenoorder werd voor die actie bestraft met een gele kaart.

Dat was volgens Wiedemeijer een te lage straf van scheidsrechter Kevin Blom. 'In dit soort duidelijke situaties moet de scheidsrechter het goed doen en hier een rode kaart trekken', maakte de voormalig arbiter duidelijk. 'Hier gaat hij naar geel toe, maar dat is voor mij onbegrijpelijk. Ik had het prettig gevonden als de VAR ingegrepen had.' Dat deed Siemen Mulder niet.

Toornstra werd na afloop van het 1-1 gelijkspel al met de beelden geconfronteerd. 'Ik ving hem op en haalde de counter eruit', keek de middenvelder op het moment terug. 'Het was niet mijn bedoeling om hem pijn te doen. Het was harder dan ik aanvankelijk dacht, dat klopt.' Harroui had na de overtreding veel last van zijn schouder, maar kon de wedstrijd wel vervolgen. In de tweede helft verdiende hij de penalty waarmee Lennart Thy voor de gelijkmaker zorgde.