Toernooi in WK-vorm als spectaculaire terugkeer van voetbal in Amerika

Reacties

Op 8 juli, vandaag over vier weken, gaat de bal weer rollen in de Verenigde Staten. De Major League Soccer wordt echter niet op een normale wijze hervat, maar begint met een nieuw opgezet toernooi. Daarin zal Jaap Stam zijn officiële debuut als hoofdtrainer van FC Cincinnati moeten gaan maken.

Toernooi in WK-vorm als spectaculaire terugkeer van voetbal in Amerika
© Pro Shots

Alle 26 deelnemers van de Major League Soccer reizen over twee weken naar Florida, waar zij zich zullen gaan voorbereiden op het MLS is Back Tournament. In dit toernooi worden in 26 dagen tijd in totaal 54 wedstrijden gespeeld, waarvan 39 in de groepsfase en vijftien in de knock-outfase. De finale staat op het programma voor 11 augustus.

© Pro Shots

De wedstrijden worden allemaal achter gesloten deuren gespeeld bij Walt Disney World in Florida. De winnaar van het bijzondere toernooi, dat in WK-vorm wordt afgewerkt, krijgt een ticket voor de CONCACAF Champions League in 2021. Donderdag zal er worden geloot voor de zes groepen in de poulefase. De punten die hierin worden gehaald tellen mee voor het reguliere seizoen.

Na het MLS is Back Tournament is het de bedoeling dat het seizoen in de MLS hervat wordt. Deze werd op 12 maart afgebroken vanwege de coronacrisis. In de Eastern Conference haalde het Atlanta United van Frank de Boer uit de eerste twee speelronden zes punten; in de Western Conference maakten Sporting Kansas City, Minnesota United en Colorado Rapids nog geen fout.

Het was de verwachting dat het seizoen in de MLS zou worden vervolgd in Florida. De competitieorganisator heeft nu echter besloten om met een nieuw toernooi op spectaculaire wijze terug te komen met voetbal in de Verenigde Staten. Stam zal zoals gezegd in het toernooi zijn debuut kunnen maken als coach van FC Cincinnati, ervan uitgaande dat hij er op tijd bij kan zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.