'Toekomst van Weghorst ligt na degradatie in Turkije'

Reacties

Besiktas heeft Burnley een voorstel gedaan om Wout Weghorst te huren, zo melden media in Turkije. Volgens CNN Türk is Burnley bereid om de spits te verhuren, mits een verplichte koopoptie in het contract wordt opgenomen. Dat zou betekenen dat Weghorst zijn laatste wedstrijd voor Burnley al heeft gespeeld.

'Toekomst van Weghorst ligt na degradatie in Turkije'
© Pro Shots

Zaakwaarnemer Simon Cziommer zou na de degradatie van Burnley uit de Premier League contact hebben gezocht met meerdere clubs. Toen hij aanklopte bij Besiktas, reageerde de club enthousiast en werd meteen een huurvoorstel voorbereid. Cziommer benaderde naar verluidt ook Fenerbahçe, maar die club wacht nog op een oordeel van de nieuwe trainer Jorge Jesus over Weghorst.

Om die reden leidt het Besiktas van trainer Valérien Ismaël momenteel de dans. De Franse oefenmeester stond tussen oktober 2016 en februari 2017 op interim-basis aan het roer bij VfL Wolfsburg, de club waarvoor Weghorst vanaf de zomer van 2018 uitkwam. In januari 2022 maakte de Oranje-international voor circa vijftien miljoen euro de overstap naar Burnley, maar na de degradatie lijkt een transfer ophanden.

De 29-jarige aanvalsleider kwam in de Premier League tot twintig optredens, waarin hij tweemaal scoorde en drie assists gaf. Weghorst heeft een contract tot medio 2025 bij Burnley. Hij maakt momenteel deel uit van de selectie van het Nederlands elftal en zat vrijdagavond op de bank tijdens de 1-4 zege op België.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.