'Wereldberoemde' Jesus moet Fenerbahçe richting Champions League helpen

Reacties

Jorge Jesus is aangesteld als nieuwe trainer van Fenerbahçe. De vicekampioen van het afgelopen seizoen in de Süper Lig maakt zijn aanstelling donderdagmiddag officieel bekend. De 'wereldberoemde Portugese trainer', zoals hij door zijn nieuwe club wordt omschreven, heeft een contract voor een jaar ondertekend.

'Wereldberoemde' Jesus moet Fenerbahçe richting Champions League helpen
© Pro Shots

Eerder deze week tekende de naderende komst van Jesus zich al af. Het beursgenoteerde Fenerbahçe bevestigde richting aandeelhouders in gesprek te zijn met de 67-jarige oefenmeester. Hij wordt na Vitor Pereira, die tussen juli 2021 en december 2021 de scepter zwaaide, de tweede Portugese hoofdtrainer ooit van Fenerbahçe.

Na het ontslag van Pereira nam Ismail Kartal het roer over, maar met Jesus kiest de club nu voor een nieuwe trainer. Hij wordt onder meer belast met de zware taak om Fenerbahçe vanaf de tweede kwalificatieronde naar de groepsfase van de Champions League te loodsen. Het bestuur wilde graag ruim voor de eerste wedstrijd van 19 of 20 juli duidelijkheid over de invulling van de trainersfunctie.

Jesus was werkloos sinds hij in december 2021 vertrok als trainer van Benfica na wisselvallige resultaten. Het was zijn tweede dienstverband bij de Portugese grootmacht. In het verleden was Jesus bovendien trainer van clubs als SC Braga, Sporting Portugal en Flamengo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.