Toekomst Ten Hag ter discussie: 'Zo heb ik een team nog nooit zien verdedigen'

Reacties

Gary Neville verwacht dat Manchester United op korte termijn een beslissing neemt over de toekomst van Erik ten Hag, nu de aandelenovername door Sir Jim Ratcliffe is afgerond. Na de nederlaag tegen Fulham (1-2) is de kritiek op de 54-jarige trainer weer toegenomen.

Toekomst Ten Hag ter discussie: 'Zo heb ik een team nog nooit zien verdedigen'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 2
Fulham
Fulham

United ging zaterdagmiddag voor het eerst in 2024 onderuit in de Premier League. De manier waarop er een einde kwam aan een ongeslagen reeks van zeven officiële duels, waarin alleen Tottenham Hotspur een punt pakte tegen de ploeg van Ten Hag (2-2), leidde in Engelse media al tot veel kritiek. Maandagavond deed Jamie Carragher daar tijdens zijn analyse bij Sky Sports nog een schepje bovenop.

De oud-verdediger van Liverpool zette met behulp van videobeelden uiteen waar het in defensief opzicht misging tegen Fulham en trok een pijnlijke conclusie. 'De laatste weken was United in geweldige vorm, maar de onderliggende statistieken waren erg matig. Zo heb ik een team nog nooit zien verdedigen. Ze zetten hoog druk, terwijl de defensie inzakt. Dat is onmogelijk, je kan dat niet allebei tegelijk doen.'

Fulham legde volgens Carragher feilloos bloot welke problemen dat oplevert en dat kwam al na twintig seconden aan het licht. 'Dit is al het hele seizoen het probleem voor Manchester United. Ze zijn heel slecht in het voorkomen van counters. Ze hebben achterin geen snelheid en ze missen loopvermogen op het middenveld.' Ook mist de Liverpool-icoon een duidelijke speelstijl als United de bal wel in bezit heeft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rio Ferdinand deelt die mening. 'Onze restverdediging is niet goed georganiseerd om de counter tegen te houden', zei de oud-verdediger maandagavond op zijn YouTube-kanaal FIVE. 'Man United heeft op dit moment geen herkenbare speelstijl. En ik denk niet dat Jim Ratcliffe en zijn team bang zijn om grote beslissingen te nemen. Wat goed is voor Man United, is op dit moment het belangrijkste.'

Oud-ploeggenoot Neville verwacht snel duidelijkheid. 'Ik denk dat Sir Jim Ratcliffe en Dave Brailsford al weten of Erik ten Hag komend seizoen de manager is. Ik geloof niet dat ze tot mei wachten met die beslissing. Man Utd liep de afgelopen tien jaar altijd achter de feiten aan, dat zal hen niet gebeuren. Ik vermoed dat ze al een beslissing hebben genomen, ongeacht of United de Champions League haalt'.

Arteta
Als Ten Hag twee jaar na zijn komst inderdaad moet vertrekken, zou Ferdinand in Arsenal-manager Mikel Arteta een geschikte opvolger zien. 'Niemand zegt dat het gaat gebeuren, maar als United afscheid neemt van Ten Hag of hij wordt weggekaapt door Bayern München en Man United dan kiest voor Arteta als topkandidaat, dan zou hij Arsenal zeker verlaten voor Man United, honderd procent.' 

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
31
22
5
4
75-24
+51
71
2
Liverpool
31
21
8
2
72-30
+42
71
3
Manchester City
31
21
7
3
71-31
+40
70
4
Tottenham Hotspur
31
18
6
7
65-45
+20
60
5
Aston Villa
32
18
6
8
66-49
+17
60
6
Manchester United
31
15
4
12
45-46
-1
49
* Actueel tot en met 12 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.