Bassey en Fulham bezorgen Ten Hag eerste nederlaag in 2024

Manchester United is tegen de eerste competitienederlaag van 2024 aangelopen. De ploeg van Erik ten Hag leek vlak voor tijd een punt veilig te stellen tegen Fulham, maar diep in blessuretijd gingen de Londenaren er alsnog met de zege vandoor: 1-2.

Manchester United
1 - 2
Fulham
Fulham

Manchester United verloor in het nieuwe jaar nog geen wedstrijd. Toch zal de gemiddelde supporter met angst en beven naar wedstrijden toeleven, omdat het zelden overtuigend is en de ploeg van Ten Hag steeds met de hakken over de sloot wint. Tegen Fulham begon Manchester United opnieuw moeizaam.

Manchester United, met Antony op de bank, ontsnapte na een kwartier spelen aan het openingsdoelpunt van Alex Iwobi, die niet gehinderd werd en van buiten de zestien maar net naast schoot. Daarna was het de beurt aan Alejandro Garnacho, Diogo Dalot (Manchester United), Rodrigo Muniz en Andreas Pereira (Fulham). Daardoor kreeg het publiek op Old Trafford een veelzijdige wedstrijd te zien.

De manier waarop Manchester United voetbalde was allesbehalve geruststellend. De grootste kansen vielen in de eerste helft en daarna was het woord vooral aan Fulham, dat de thuisploeg in fases zelfs met de rug tegen de muur zette. Fulham dicteerde de tweede helft en kwam na 65 minuten terecht op een 0-1 voorsprong. De bal kwam via een corner van Pereira voor de voeten van oud-Ajacied Calvin Bassey, die Ten Hag en co. in de rebound pijn deed met zijn allereerste Premier League-doelpunt: 0-1.

Daardoor moest Manchester United alles-of-niets spelen om niet voor eigen publiek af te gaan. Het tempo ging omhoog, maar de ploeg van Ten Hag was te slordig en omdat het aan creativiteit ontbrak, bleef Fulham relatief eenvoudig overeind. Kort nadat de vogelvrije Harry Maguire een corner van Christian Eriksen hoog over kopte, werd het vlak voor tijd via dezelfde Maguire alsnog 1-1. Een schot van Bruno Fernandes werd gekeerd door Bernd Leno, maar de rebound was voor Maguire, wiens goal telde omdat Bassey buitenspel ophief.

Manchester United rook bloed en wilde meer. De ploeg van Ten Hag kreeg daar in de negen minuten blessuretijd ook meerdere mogelijkheden voor, maar de goal viel aan de andere kant toen Iwobi doelman Andre Onana kansloos liet met een bekeken schot in de korte hoek.

Manchester United laat zodoende de ideale mogelijkheid om in punten gelijk te komen met nummer vijf Tottenham Hotspur liggen. Ten Hag en co blijven op 44 punten staan.