Toch géén corona-explosie bij Liverpool: woorden van Klopp zorgen voor ophef

Reacties

De corona-uitbraak waar Liverpool vorige week last van had blijkt bij nader inzien erg mee te vallen. Jürgen Klopp heeft laten weten dat van alle positieve gevallen alleen Trent Alexander-Arnold daadwerkelijk besmet is geraakt. Deze zaak lijkt nu nog wel een staartje te gaan krijgen.

Toch géén corona-explosie bij Liverpool: woorden van Klopp zorgen voor ophef

Het duel in de halve finale van de League Cup tussen Arsenal en Liverpool van afgelopen donderdag werd afgelast, omdat The Reds te maken hadden met een groot aantal coronabesmettingen binnen de selectie. Dat bleek uiteindelijk echter helemaal niet te kloppen: Klopp vertelde zondag, na het FA Cup-duel met Shrewsbury Town, dat de meeste tests 'vals positief' waren geweest. Alleen Alexander-Arnold bleek echt in quarantaine te moeten: hij bleef maar positief testen.

Na de woorden van Klopp hebben meerdere clubs zich boos gemeld bij de English Football League (EFL), de organisatie die de profclubs uit Engeland en Wales vertegenwoordigt. Zij willen vooral graag weten wanneer Liverpool erachter kwam dat er foute testuitslagen binnengekomen waren. Als dat voor het treffen met Arsenal was, had de wedstrijd dan niet gewoon moeten doorgaan?

De boze clubs eisen een onderzoek, omdat zij eerder ook om afgelastingen hadden gevraagd vanwege coronaproblemen binnen de eerste selectie. Zij kregen echter nul op het rekest. Als blijkt dat Liverpool donderdag gewoon had kunnen spelen tegen Arsenal, kan de club volgens The Athletic een zware straf tegemoetzien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.