Tobbend Man United flikt Leicester-kunstje zelf dankzij Lingard

Manchester United heeft dinsdag op Boxing Day ternauwernood een nederlaag voorkomen tegen Burnley: 2-2. Waar de formatie van manager José Mourinho afgelopen zaterdag nog zelf laat de boot inging tegen Leicester City flikte de ploeg het nu zelf.

Na de uitschakeling in het toernooi om de League Cup door Bristol City en het late gelijkspel tegen Leciester City van afgelopen zaterdag kon United wel een goed resultaat gebruiken. Manager José Mourinho zorgde voor een kleine verrassing door zowel Romelu Lukaku als Zlatan Ibrahimovic op te stellen. De Zweed herstelde dit seizoen van een zware knieblessure en de vraag was of hij de strijd met Lukaku om een plek in de spits zou winnen. Mourinho besloot echter om tegen Burnley beiden op te stellen.

Waar de ogen gericht waren op Lukaku en Ibrahimovic opende een aanvaller van Burnley juist de score aan de andere kant. Al in de derde minuut schoot Ashley Barnes uit een klutssituatie raak na een vrije trap van Johann Gudmundsson. Zo moest United al vroeg een achterstand goedmaken tegen de verrassing van dit Premier League-seizoen.

Nadat Scott Arfield vlak na de openingstreffer verzuimde om 0-2 te maken door tegen de lat te schieten, nam de thuisploeg het heft in handen. Tot echt grote kansen kwam United echter niet. Een kopbal van Paul Pogba uit een corner van Juan Mata belandde gemakkelijk in de handen van doelman Nick Pope. Aan de andere kant was het na 36 minuten wel weer raak voor Burnley toen Steven Defour op prachtige wijze een vrije trap binnen krulde.

De vrije trap van Steven Defour, net buiten bereik van David de Gea.

Mourinho besloot in de rust in de grijpen en liet Ibrahimovic en Marcos Rojo, die al in de tweede minuut een gele kaart pakte, achter in de kleedkamer. Met Jesse Lingard en Henrikh Mkhitaryan als vervangers zette United de achtervolging in. Lingard had al vroeg succes, want in de 53ste minuut zorgde hij voor 1-2 door een pass van Ashley Young met een bekeken tikje het doel in te werken.

Een snelle gelijkmaker bleef echter uit voor United. Het grootste wapenfeit richting de slotfase was van Pogba, die een vrije trap iets minder goed nam dan tegenstander Defour in de eerste helft. De poging van de Fransman vloog over het doel van Pope. De tijd begon te dringen voor The Red Devils, terwijl Burnley niets creëerde en met man en macht de voorsprong probeerde vast te houden.

Uiteindelijk vond United alsnog een gaatje in de muur om voor de gelijkmaker te zorgen. Weer was het Lingard die in de extra tijd binnen werkte uit een klutssituatie: 2-2. Neemt niet weg dat United weer duur puntenverlies lijdt in de wetenschap dat koploper Manchester City woensdag twee punten kan uitlopen als het op bezoek gaat bij Newcastle United.