Titelverdediger Qatar begint Azië Cup in eigen land met ruime zege

Reacties

De Azië Cup is vrijdagmiddag officieel van start gegaan. In het openingsduel rekende gastland en titelverdediger Qatar eenvoudig af met Libanon: het werd 3-0.

Titelverdediger Qatar begint Azië Cup in eigen land met ruime zege
© Pro Shots
Qatar
Qatar
3 - 0
Libanon
Libanon

Kosten noch moeite waren gespaard voor een feestelijke opening in het goedgevulde Lusail Stadium, dat ruim een jaar geleden ook het decor was voor de spectaculaire, onvergetelijke WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk. Het grootste spektakel op deze eerste wedstrijddag was eigenlijk de show vooraf. De wedstrijd werd een eenvoudige prooi voor het gastland. Het waren de twee uitblinkers van 2019 die opnieuw het verschil maakten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op slag van rust was het Akram Afif (foto), de man die de vorige finale van de Azië Cup in het slot gooide, die op aangeven van Almoez Ali de ban brak op dit toernooi. Ali was even na rust zelf ook trefzeker, en ook dat was niet gek: hij was in 2019 de topscorer van het toernooi geweest. Diep in blessuretijd bepaalde andermaal Afif de eindstand op 3-0. De eerste horde op weg naar prolongatie is dus genomen.

De andere twee ploegen in Poule A, China en Tadzjikistan, spelen zaterdagmiddag tegen elkaar. Verder gaat zaterdag ook Poule B van start: om 12.30 Nederlandse tijd is het Australië tegen India, om 18.30 kijken Oezbekistan en Syrië elkaar in de ogen.

Azië Cup

Stand Groep A Azië Cup 2023 Qatar

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Qatar
3
3
0
0
5-0
+5
9
2
Tadzjikistan
3
1
1
1
2-2
0
4
3
China
3
0
2
1
0-1
-1
2
4
Libanon
3
0
1
2
1-5
-4
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.