Titelkans Jong Ajax verrast Reiziger niet

Reacties

Voor de tweede keer sinds de toetreding tot de voetbalpiramide kan Jong Ajax de periodetitel in de Jupiler League pakken. Trainer Michael Reiziger is niet verrast door de goede prestatie van zijn team.

Titelkans Jong Ajax verrast Reiziger niet

De beloften uit Amsterdam staan al weken bovenaan op het tweede niveau en in een knallende eindshow tussen vijf kanshebbers (Fortuna Sittard, Jong Ajax, NEC en in mindere mate Telstar en FC Den Bosch) wordt beslist wie de eerste periodetitel van het nieuwe seizoen pakt.

Voor Reiziger zou het zijn eerste prijs zijn sinds hij afgelopen zomer als trainer neerstreek bij Ajax. 'Het is geen grote prijs, maar het is een prijs voor een periode. Een soort bevestiging', stelt Reiziger in gesprek met de NOS. Na het vertrek van hoofdtrainer Peter Bosz naar Borussia Dortmund kwam afgelopen zomer de opvolger bij het eerste elftal uit de eigen gelederen. Marcel Keizer ging van Jong Ajax naar de A-selectie en Reiziger werd weggeplukt bij Sparta Rotterdam, waar hij assistent-trainer was.

Bij Jong Ajax is Reiziger begonnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. De 72-voudig international kent een goede start in de hoofdstad. 'Ook als we de titel niet winnen, vind ik dat we een heel goede periode achter de rug hebben. Ik ben niet verrast dat het zo goed gaat, omdat de groep heel veel kwaliteit heeft. In mijn ogen is kwaliteit nog altijd de voorwaarde om mooie wedstrijden te spelen én te winnen.'

Kritiek
In de eerste tien wedstrijden won Jong Ajax zeven keer, vorige week ging de ploeg voor het eerst onderuit. Op bezoek bij Go Ahead Eagles werd het 4-1. De formatie uit Deventer laat – via fans en voorzitter – duidelijk merken tegen de aanwezigheid van beloftenteams in de Jupiler League te zijn.

Reiziger kan niet zoveel met de negatieve houding tegenover zijn team. 'Ik ken de mening van Edwin Lugt (de voorzitter van Go Ahead, red.). Ik begrijp de kritiek niet echt, omdat ik denk dat wij juist een niveau met ons meebrengen. Kritiek is er vooral van clubs die niet een tweede elftal in de voetbalpiramide hebben. Onze aanwezigheid is alleen maar goed, denk ik. Het is ook een wake-upcall: doe wat aan je jeugdopleiding, gooi er extra tijd in.'

Jong Ajax speelt vrijdagavond in Brabant tegen FC Eindhoven. Aangezien de beloften op doelsaldo tweede staan in de eerste periode, is de club bij winst afhankelijk van Fortuna Sittard en NEC. Mocht Jong Ajax de periodetitel winnen, krijgt de club alleen een fysieke prijs in de vorm van de Bronzen Stier. De financiële bonus voor het winnen van de periode komt in dat geval te vervallen en de ticket voor de play-offs aan het einde van het seizoen gaat naar de nummer twee van de eerste periode.

Periodestand  
1. Fortuna Sittard8-17(19-7)
2. Jong Ajax8-17(18-8)
3.NEC8-17(16-10)
4.Telstar8-15(18-18)
5.FC Den Bosch8-14(14-8)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.