Jong Ajax vindt zijn Waterloo in Deventer, Telstar klimt

Go Ahead Eagles heeft Jong Ajax de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. Telstar is de nieuwe nummer vier in de Jupiler League.

Go Ahead Eagles – Jong Ajax 4-1
Jong Ajax heeft vrijdag de eerste nederlaag van het Jupiler League-seizoen geleden. Go Ahead Eagles zette de Amsterdamse beloftes te kijk in De Adelaarshorst, waar Dennis Johnsen in de twaalfde minuut met een knappe stift de gasten nog wel op voorsprong zette. Maar een minuut later bracht Sam Hendriks met een bekeken lob de stand weer in evenwicht.

De negende seizoenstreffer van Hendriks bleek de basis voor een verrassing van Go Ahead Eagles, die in de eerste helft al gestalte kreeg. Joey Suk tekende na 25 minuten na een fout van Darren Sidoel voor de 2-1. Kort voor rust incasseerde Jong Ajax de genadeklap. Ajacied Deyovaisio Zeefuik ging in de fout op Tim Hölscher en moest die actie bekopen met een rode kaart. Niet veel later volgde de 3-1 van Xandro Schenk, die vrij kon inkoppen.

Met een man minder kon Jong Ajax de eerste nederlaag van het seizoen niet voorkomen. Go Ahead vergrootte het Amsterdamse leed door toedoen van Leon de Kogel. Jong Ajax blijft ondanks de nederlaag koploper in de Jupiler league, maar heeft niet meer de beste papieren in de strijd om de eerste periodetitel.

FC Oss – FC Den Bosch 1-1
FC Oss heeft verzuimd zich op de vierde plaats van de Jupiler League te nestelen door tegen FC Den Bosch niet verder te komen dan een gelijkspel. Na twintig minuten zetten de gasten de eerste stap op weg naar een succes door een strafschop te benutten. Niek Vossebelt toonde zich trefzeker vanaf elf meter. Maar lang kon niet worden genoten van de voorsprong, want binnen een minuut was het alweer gelijk. Huseyin Dogan was de gelukkige voor FC Oss, dat maandag bij het winnen van de opnieuw te spelen wedstrijd tegen Jong AZ alsnog naar plaats vier kan klimmen. FC Den Bosch houdt door het punt een minieme kans op de eerste periodetitel.

Jong AZ - FC Emmen 2-1
FC Emmen heeft de ongeslagen status in de tiende speelronde moeten inleveren. De Drentse formatie leed na drie zeges en zes remises op bezoek bij Jong AZ de eerste nederlaag. Dabney Dos Santos en Jamie Jacobs maakten het verschil voor de Alkmaarse beloftes. De aansluitingstreffer van Michel Hemmen kwam te laat voor FC Emmen, dat naar de zevende plaats zakte.

Helmond Sport – Telstar 1-2
Telstar heeft mede door de uitglijders van de belangrijkste kandidaten voor de eerste periodetitel nog een kleine kans op een prijs. De ploeg van trainer Mike Snoei deed wat het moest doen en won dankzij treffers van Andrija Novakovich en Mohamed Hamdaoui de wedstrijd tegen Helmond Sport nipt. De Helmondse gelijkmaker van Arne Naudts was daarom weinig waard. Telstar is door de zege de nieuwe nummer vier.