Titelkandidaten Standard en Anderlecht leven zich uit

Anderlecht en Standard Luik blijven in een spannende nek-aan-nek race om de titel van België. Beide teams wonnen hun duels eenvoudig en hebben drie duels voor het einde van de competitie evenveel punten.

Anderlecht-FCV Dender EH 4-0Anderlecht had ruim een half uur nodig om het zeer defensieve FCV Dender EH op achterstand te zetten. Thomas Chatelle kreeg wat ruimte en bediende Tom De Sutter, die vakkundig de openingstreffer binnenkopte. Dender raakte vervolgens de kluts kwijt, wat binnen vijf minuten een 3-0 voorsprong voor Anderlecht als gevolg had. Marcin Wasilewski kopte na een hoekschop van Chatelle binnen en De Sutter maakte zijn zestiende treffer van het seizoen. Wederom was Chatelle aangever.

Chatelle bekroonde een uitstekende wedstrijd met de laatste treffer van de avond. Een kwartier voor affluiten schoot de 28-jarige middenvelder de 4-0 eindstand op het scorebord.

Standard Luik-KV Mechelen 4-1Mede-titelkandidaat Standard Luik had eveneens een goede avond. Na twaalf minuten schoot aanvoerder Steven Defour zijn ploeg op voorsprong. Acht minuten later ontsnapte Milan Jovanovic aan buitenspel en verdubbelde hij de score. Binnen het half uur namen Les Rouches een 3-0 voorsprong. Jovanovic bewaarde het overzicht en stelde Christian Benteke in staat te scoren. Nog voor rust maakte Jovanovic aan alle twijfels een einde, door voor de 4-0 te tekenen.

Na rust nam Standard gas terug en dat gaf Mechelen de kans de eretreffer te maken. Tomislav Mikulic, verdediger van Standard Luik, werkte een van de lat teruggekomen kopbal van Guiseppe Rossini in eigen doel.