Titel weer iets dichterbij voor Milan na heerlijke volley Bennacer

Reacties

AC Milan heeft geen fout gemaakt op bezoek bij Cagliari. De koploper van de Serie A won op Sardinië dankzij een fraaie treffer van Ismaël Bennacer.

Titel weer iets dichterbij voor Milan na heerlijke volley Bennacer
© Pro Shots
Cagliari
Cagliari
0 - 1
AC Milan
AC Milan

Regerend kampioen Internazionale kwam eerder op de avond, ondanks een doelpunt van Denzel Dumfries, thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Fiorentina en dus kon Milan uitstekende zaken. Eenvoudig ging het echter niet tegen Cagliari, waar Razvan Marin een basisplaats had en Gastón Pereiro op de bank begon. De bezoekers startten uitstekend en kregen binnen een kwartier kansen via Olivier Giroud en Brahim Díaz, maar beiden hadden hun vizier niet op scherp staan.

Zeven minuten na rust kreeg ook Theo Hernandez een goede kans en dit keer bracht Alessio Cragno redding. In de 59ste minuut was het eindelijk raak voor Milan. Bennacer volleerde na terugleggen van Giroud knap binnen. Het was de tweede competitietreffer dit seizoen van de Algerijn, die bezig is aan zijn derde seizoen bij de Rossoneri. Het doelpunt was goud waard, want voor de derde competitiewedstrijd op rij won AC Milan met 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na drie overwinningen op rij in de Serie A komt de ploeg van trainer Stefano Pioli op 66 punten uit dertig wedstrijden, drie meer dan nummer twee Napoli. Internazionale bezet de derde plaats met zestig punten uit 29 duels. De negentiende landstitel in de clubhistorie is dus weer wat dichterbij voor AC Milan, dat in 2011 voor het laatst kampioen werd en deze eeuw totaal pas twee keer de beste was van Italië.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Cagliari
Meer over Cagliari
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.