Timber keek zijn ogen uit: 'Messi is eng'

Reacties

Jurriën Timber bewaart goede herinneringen aan zijn clash met Lionel Messi. De verdediger van het Nederlands elftal kreeg in de kwartfinale van het WK in Qatar van voormalig bondscoach Louis van Gaal de taak om de Argentijn af te stoppen. 

Timber keek zijn ogen uit: 'Messi is eng'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

Alle ogen waren op de desbetreffende 9 december 2022 gericht op Messi, die tegenover Timber stond. 'Messi is eng', zegt Timber in het Ziggo Sport-programma Kick 't met. 'Hij krijgt de bal in zijn rug gespeeld, je probeert kort te dekken, maar voor je het weet ligt de bal aan zijn voet. Hij kreeg de bal op zijn borst, maar legde de bal snel dood', zegt Timber, die overduidelijk onder de indruk was.

Timber kwam langzaam op gang op het WK, want Van Gaal gaf hem in eerste instantie geen basisplaats. 'Hij zei: je gaat gebruikt worden. Al speel je niet, je voelt je wel onderdeel van het team. Je bent op het WK, dus ben je sowieso dankbaar dat je daar mag zijn. Je doet er alles aan, maar het voelde al gek om daar te zijn. Ik wist eigenlijk al dat ik mee mocht, maar toen ik het hoorde, was dat een apart gevoel. Ik kijk er met een speciaal gevoel op terug.'

Argentinië kwam door goals van Nahuel Molina en Messi op een 2-0 voorsprong. Door een dubbelslag van Wout Weghorst werd er alsnog een verlenging uit het vuur gesleept, maar in de strafschoppenreeks was Argentinië te sterk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Timber
Meer over Timber
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.