Timber best beoordeelde Ajacied in Champions League

Reacties

Jurriën Timber is de best beoordeelde speler in het VI-klassement van de voorbije, dinsdagavond zo ruw beëindigde, Champions League-campagne van Ajax. De twintigjarige verdediger eindigde op een fraai gemiddelde van 7,33.

Timber best beoordeelde Ajacied in Champions League
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Benfica
Benfica

Timber troeft Lisandro Martínez (7,19) en Sébastien Haller (7,13) af. We hebben alleen gekeken naar spelers die in minimaal zes van de acht Champions League-duels zijn beoordeeld. Zouden we dat criterium niet hebben gehanteerd, dan zou Nicolás Tagliafico met zijn cijfer van 7,25 over twee duels erg dicht in de buurt van Timber zijn gekomen.

Remko Pasveer, die dinsdag wegens een blessure werd vervangen door Andre Onana, sluit de rij met een moyenne van 6,42. Laten we de genoemde eis vallen, dan delen Onana en Mohamed Daramy de laatste plaats met een 5.

Het hoogste cijfer in de voorbije campagne ging naar Haller, die een 9,5 incasseerde voor zijn vierklapper tegen Sporting Portugal tijdens de eerste speelronde. Onana kreeg dinsdag een 3 en eigende zich daarmee het laagterecord toe.

Het eindrapport:

Speler Gemiddelde
Jurriën Timber 7,33
Lisandro Martínez 7,19
Sébastien Haller 7,13
Noussair Mazraoui 7,06
Antony 7,00
Dusan Tadic 6,86
Edson Álvarez 6,86
Ryan Gravenberch 6,75
Daley Blind 6,71
Steven Berghuis 6,50
Remko Pasveer 6,42
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.