Til mist heenwedstrijd achtste finale Conference League door schorsing

Reacties

Feyenoorder Guus Til is voor twee duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het uitduel in de Conference League met Slavia Praag (2-2) op 25 november. Zodoende moet Til de heenwedstrijd in de achtste finales missen. Dat bepaalde de 'UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body' maandag.

Til mist heenwedstrijd achtste finale Conference League door schorsing
© Pro Shots
Slavia Praag
Slavia Praag
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Op de bewuste donderdag in Praag kreeg Til, nog voor rust, een omstreden directe rode kaart na een harde tackle op Slavia-middenvelder Nicolae Stanciu. Vanwege zijn schorsing deed Til afgelopen donderdag al niet mee toen de Rotterdammers in Europa aantraden tegen Maccabi Haifa (2-1 zege, red.) Feyenoord-coach Arne Slot begreep destijds niets van de beslissing. 

'Ik heb de overtreding nog niet gezien, maar de scheidsrechter gaf geel en een minuut later rood, terwijl er geen VAR aanwezig was', zei hij na afloop op zijn persconferentie. 'Terecht of onterecht, dat durf ik nog niet te zeggen, maar dit was echt bizar. Volgens mij is dit nog nooit eerder vertoond.'

Feyenoord besloot de groepsfase van de Conference League op de eerste plek. De achtste finale begint voor hen op 10 maart met een uitduel. Een week later is de return in De Kuip. De loting voor deze ronde is op vrijdag 25 februari.

Til is bezig aan een goed eerste seizoen in Rotterdamse dienst. De 23-jarige aanvallende middenvelder scoorde nog niet in het hoofdtoernooi van de Conference League, maar was wel zes keer trefzeker in de kwalificatiewedstrijden. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.