Tiental Arsenal poetst grote achterstand weg

Arsenal is er eindelijk weer eens in geslaagd te winnen. De Londenaren leken opnieuw tegen puntverlies aan te lopen, maar realiseerden met tien man een fraaie comeback in de uitwedstrijd tegen Bolton Wanderers (2-3).

Na vijf duels zonder zege, leek het bij rust al gedaan met de kampioenskansen van Arsenal. Bolton nam een 2-0 voorsprong en The Gunners moesten na een half uur met tien man verder.

Grétar Steinsson speelde een hoofdrol in het Reebok Stadium. De van AZ overgekomen IJslander leverde de assist op de 1-0 van Matthew Taylor. Steinssons prachtige voorzet werd door de aanvaller koppend afgemaakt.

Steinsson was een kwartier later het slachtoffer van een dwaze tackle van Abou Diaby, die hem bijna afzaagde net boven de enkel. Het leverde de Fransman een rode kaart op. Bolton sloeg vervolgens nogmaals toe. Weer was het Taylor, nu met een van richting veranderd schot.

Arsenal was en bleef ook met tien man de betere ploeg. William Gallas leidde de wederopstanding in. Uit de kluts maakte hij het gat na rust kleiner. Robin van Persie zorgde voor de gelijkmaker. Hij benutte koeltjes een strafschop. En vlak voor tijd ging een mislukt schotje van Francesc Fabregas (foto) via twee Bolton-benen in het doel.

Arsenal heeft nu drie punten minder dan koploper Manchester United en zette Chelsea op twee punten. Beide concurrenten speelden wel een wedstrijd minder.