Tieners Barça schrijven CL-geschiedenis in duel van de ommekeer

Reacties

Barcelona begint voorzichtig uit het dal te kruipen. Dat is de conclusie in Spanje na de nipte overwinning op bezoek bij Dinamo Kiev (0-1) in de Champions League, waardoor de kansen op overwintering in het miljardenbal weer zijn gestegen.

Tieners Barça schrijven CL-geschiedenis in duel van de ommekeer
© Pro Shots
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Hoewel het voetbal nog niet briljant was, zagen de Spaanse sportkranten dat Barça in Oekraïne in ieder geval weer dominant was en dat er wat meer dreiging uitging van het aanvalsspel. Wel oogden de Catalanen defensief nog kwetsbaar, wat tot uiting kwam in enkele gevaarlijke uitbraken van Dinamo Kiev. Maar dankzij redder in nood Ansu Fati, die na een blessure weer terugkeerde in de basis, leeft de ploeg van interim-trainer Sergi, de trainer van Barcelona B die tijdelijk is aangesteld als opvolger van de ontslagen Ronald Koeman, nog.

Samen met de naderende terugkeer van Xavi zorgt dat voor enige hoop in de Catalaanse harten, maar dat feit zorgt tegelijkertijd voor onzekerheid bij Sergi. De tussenpaus weet immers niet wanneer hij wordt afgelost als hoofdcoach. 'Ik denk alleen aan morgen. We hebben gewonnen en daar moeten we van genieten', zei de voormalige linksback na afloop. 'Ik weet alleen dat we ons moeten voorbereiden op de wedstrijd tegen Celta de Vigo. Ik weet niet of ik zaterdag nog op de bank zit in Balaídos of in het Johan Cruijff-stadion.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de korte tijd dat Sergi hoofdtrainer is, schreef hij toch een beetje historie. Met Gavi (17), Ansu Fati (19) en Nico González (19) startten er drie spelers jonger dan twintig in de basis, een Spaanse primeur in de Champions League. Dat terwijl het duel in Oekraïne volgens hem heel belangrijk was. 'Voor de wedstrijd heb ik hen daar als clubman aan herinnerd. Er waren veel spelers van La Masia. Ze moesten voelen dat ze dit voor de club deden, omdat er veel afhing van deze overwinning. Ik weet niet of het werkte, maar we hebben gewonnen.'

Keerpunt
Sergi beschouwt de overwinning als een keerpunt en is ervan overtuigd dat Barcelona de weg omhoog nu heeft ingezet, omdat dit resultaat een bevrijdende uitwerking heeft op de spelersgroep. 'We moesten hoe dan ook winnen, iedereen wist dat dit een heel belangrijke wedstrijd was. Je voelde de spanning in de kleedkamer, je zag het aan de gezichten van de spelers. Dit werkt bevrijdend, dit zorgt voor zelfvertrouwen. Laten we zien hoe dat zaterdag uitpakt', sprak de interim-coach, niet wetend of hij dan zelf nog op de bank zit.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.