'Xavi gaat bij Barcelona minder verdienen dan in Qatar'

Reacties

Barcelona verwacht op korte termijn Xavi aan te stellen als de nieuwe hoofdtrainer. Volgens de gezaghebbende Catalaanse krant El Mundo Deportivo heeft Al-Sadd zich al neergelegd bij het vertrek van de 41-jarige Barça-icoon.

'Xavi gaat bij Barcelona minder verdienen dan in Qatar'
© Pro Shots

Xavi onderhoudt een goede band met de leiding van Al-Sadd, die begrijpt dat dit een droomkans is voor de oud-middenvelder. Wel willen de Qatari zich serieus genomen voelen en daarom hadden ze gehoopt dat Barcelona-preses Joan Laporta zou afreizen naar Doha.

Dat zal echter niet gebeuren. Directeur voetbalzaken Mateu Alemany leidt de delegatie van de Catalanen die dinsdag na de Champions League-wedstrijd van Barcelona tegen Dinamo Kiev doorreist naar Qatar.

Naar verluidt is Xavi persoonlijk al tot overeenstemming gekomen met Barcelona. Hij zal minder verdienen dan in Qatar, maar zijn salaris kan via bonussen worden aangevuld. Het is nog onduidelijk wanneer Xavi zal debuteren als Barcelona-trainer, maar het La Liga-duel bij Celta de Vigo van zaterdag komt te vroeg. Als de onderhandelingen met Al-Sadd spoedig verlopen, is zondag of maandag de presentatie.

Barcelona bekleedt de negende plaats in La Liga en in de Champions League is de situatie met drie punten uit evenzoveel wedstrijden penibel. In de strijd met Benfica om de tweede plaats achter Bayern München lijkt een overwinning bij Dinamo Kiev noodzakelijk.

'Ook zonder Koeman was het verschrikkelijk om naar Barcelona te kijken'
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.