Tien minuten genoeg voor Lazio voor eerste thuiszege

Reacties

Lazio heeft zaterdag ten koste van Pescara de eerste thuisoverwinning van het seizoen geboekt. Het Romeinse succes kreeg pas na een uur gestalte (3-0).

Tien minuten genoeg voor Lazio voor eerste thuiszege

Ricardo Kishna was geblesseerd, terwijl Wesley Hoedt als bankzitter begon. Stefan de Vrij moest daarom de Nederlandse eer in de Lazio-basis hooghouden. De voormalig Feyenoorder was vroeg in de tweede helft dicht bij zijn tweede treffer van het seizoen. De kopbal ging echter naast.

De dreiging van De Vrij was wel tekenend voor het nieuwe elan van Lazio na rust. In de eerste helft had de Romeinse formatie kansen laten liggen maar was het tegelijkertijd nog ontsnapt aan een achterstand. Tien minuten voor rust verprutste Ledian Memushaj de kans op zijn eerste Serie A-doelpunt. De Albanese international miste een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Bastos op Gianluca Caprari.

Na rust maakte Lazio een sterkere indruk dan Pescara, dat in een tijdsbestek van tien minuten alle hoop op een goed resultaat verloren zag gaan. Sergej Milinkovic-Savic opende de productieve periode, waarin ook Stefan Radu en Ciro Immobile scoorden. Door de overwinning is Lazio de nieuwe nummer vier in de Serie A. Pescara blijft met vier punten veroordeeld tot de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.