De Boer moet kiezen tussen het hart en het hoofd

Reacties

Frank de Boer ligt al zwaar onder vuur bij Internazionale. VI-redacteur Reon Boeringa blikt vooruit op de vierde speelronde van de Serie A, waarin Internazionale zondag een krachtproef tegen Juventus wacht.

De Boer moet kiezen tussen het hart en het hoofd

Fans van Internazionale hebben de afgelopen seizoenen veel ellende meegemaakt, maar een vernedering zoals die tegen Hapoel Beer Sheva van donderdag in de Europa League was zelfs voor de Nerazzurri een afgang van ongekende proporties. De nederlaag heeft alle verhoudingen op scherp gezet rondom Inter, traditioneel toch al de onrustigste topclub van Italië. Het was voor sportkranten aanleiding om de zaag stevig in de stoelpoten van De Boer te zetten.

Te midden van alle krantenkoppen in chocoladeletters en geschreeuw van analytici, raakte een korte maar krachtige analyse van Il Corriere dello Sport de kern. De krant schreef over een Inter vol twijfels, een ploeg die grossiert in balbezit, maar amper een kans creëert. Een ploeg zonder houvast, plan en gezicht. De Boer lijkt niet in staat zijn visie over te brengen op zijn selectie, of de spelers zijn niet bereid om zijn ideeën te volgen. De vraag is welke van de twee gestelde hypotheses problematischer is.

Een conclusie die in alle artikelen over Inter terugkomt is de grote mate van voorspelbaarheid en gebrek aan doortastendheid in het aanvalsspel, terwijl Inter met Mauro Icardi, Stevan Jovetic, Ivan Perisic, Éder, Éver Banega en Antonio Candreva toch veel offensieve kwaliteiten heeft. Inter lijkt op een monster zonder tanden.

Yuto Nagatomo, Felipe Melo, Éver Banega en Jeison Murillo druipen af na het echec tegen Hapoel Beer Sheva.
Yuto Nagatomo, Felipe Melo, Éver Banega en Jeison Murillo druipen af na het echec tegen Hapoel Beer Sheva.

Inter had in alle duels meer dan zestig procent balbezit, maar had de bal vooral op plaatsen waar de tegenstander dat prima vond. Van de basiself tegen Hapoel, waren controleurs Gary Medel en Felipe Melo met verdedigers Jeison Murillo, Danilo D'Ambrosio en Andrea Ranocchia de spelers met de meeste passes. In de duels met Chievo Verona, Palermo en Pescara lukte het Inter spelmaker Banega vaak te bereiken, maar hij bleek vervolgens amper in staat de voorhoede te voeden. Daardoor kwamen ook toen vooral verdedigers aan de bal.

De strubbelingen zijn het gevolg van de gok die Inter nam, door twee weken voor de seizoenstart een trainer aan te stellen zonder ervaring in de Serie A en met een filosofie die haaks staat op de Italiaanse voetbalcultuur. Terwijl het seizoen in volle gang is moet De Boer wennen aan spelers, clubs, cultuur en de taal. Zaken die zich normaliter in de luwte van de voorbereiding afspelen, vinden plaats onder een vergrootglas.

Zwakke resultaten tegen Hapoel Beer Sheva, Palermo en Chievo hebben het geduld al weggeslagen. Het matige spel heeft ervoor gezorgd dat er voor de aanpak van De Boer ook weinig begrip meer is. Tegen aartsvijand Juventus kan hij zich daarom geen nieuwe afgang veroorloven. Want als dat gebeurt, verdwijnt ook de laatste nuance.

De Boer moet kiezen tussen het hart en het hoofd. Blijft hij trouw aan zijn eigen idealen, met het risico dat het van kwaad tot erger gaat? Of kiest hij voor een tactiek waar hij zelf wellicht niet helemaal achter staat, maar die wel beter bij zijn spelers past? Het is een keuze die bepalend wordt voor het verdere verloop van zijn carrière in Italië.

Programma
Sampdoria 16-09
20:45
AC Milan
Lazio 17-09
18:00
Pescara
Napoli 17-09
20:45
Bologna
Udinese 18-09
12:30
Chievo
Cagliari 18-09
15:00
Atalanta Bergamo
Crotone 18-09
15:00
Palermo
Sassuolo 18-09
15:00
Genoa
Torino 18-09
15:00
Empoli
Internazionale 18-09
18:00
Juventus
Fiorentina 18-09
20:45
AS Roma
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.