Tien man van Internazionale laten winst uit handen glippen

Ruim 85 minuten speelde Internazionale met tien man, na een snelle rode kaart voor keeper Samir Handanovic. De Milanezen kwamen kort na rust met 2-1 achter tegen Torino, maar twee goals van Rodrigo Palacio (foto) leken Inter de drie punten te bezorgen. In de slotminuut zorgde invaller Nicola Bellomo in het knotsgekke duel echter voor de 3-3.

Internazionale trad in Turijn aan met een heus vreemdelingenlegioen. Waar de thuisploeg startte met negen Italianen, een Zweed en een Braziliaan, stonden er bij de ploeg van Walter Mazzari twee Brazilianen, twee Argentijnen, een Sloveen, Portugees, Japanner, Colombiaan, Algerijn, Kroaat en slechts één Italiaan in de basis.

Het was een van de Italianen in dienst van Torino die in de openingsfase de hoofdrol voor zichzelf opeiste. Nadat Alessio Cerci na ruim een minuut al de paal had geraakt, werd hij na vijf minuten in de zestien onderuit gedoken door Inter-keeper Handanovic die rood kreeg. Cerci nam de penalty zelf, maar zag hem gestopt door de ingevallen doelman Juan Pablo Carrizo.

Na twintig minuten opende de Zweed van Torino vervolgens de score. Cerci gaf de bal via het hoofd van Inter-verdediger Rolando fraai mee aan Alexander Farnerud, die de 1-0 met links in de lange hoek ramde. Vanuit het niets zorgde Fredy Guarín op slag van rust via een schitterende omhaal (weliswaar nadat de keeper uit het doel was) echter voor de 1-1 ruststand.

In de 53ste minuut herstelde invaller Ciro Immobile (de Italiaan was Farnerud kort daarvoor komen vervangen, waardoor Torino met tien Italianen op het veld stond) op aangeven van Cerci de voorsprong, maar direct daarna was het al weer gelijk. De bal belandde na slap ingrijpen van keeper Daniele Padelli precies op het hoofd van Rodrigo Palacio: 2-2.

De Argentijn zorgde er na zeventig minuten zelfs voor dat Inter met tien man bijna de overwinning pakte; hij gleed een voorzet van invaller Ishak Belfodil binnen: 2-3. Een vrije trap van Torino-speler Nicola Bellomo, die na 81 minuten mocht invallen, plofte echter in de lange hoek, waardoor beide ploegen afsloten op 3-3. Zowel Inter als Torino stijgt met het punt één plekje. De Milanezen staan nu vijfde, Torino bezet de elfde plaats.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}