Tien man van Feyenoord pakken punt tegen Groningen

De wedstrijd tussen Feyenoord en FC Groningen heeft geen winnaar opgeleverd. Beide teams kregen voldoende grote kansen, maar verzuimden te scoren in De Kuip (0-0).

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal speelden beide teams vol op de aanval en werden er veel kansen gecreëerd. Roy Makaay was niet scherp voor het doel van Luciano en Tom Hiariej haalde een kopbal van Leroy Fer van de doellijn. Aan de andere kant waren Gonzalo García en Marcus Berg gevaarlijk, maar gescoord werd er niet.

Feyenoord moest in de tweede helft verder met tien man, nadat Norichio Nieveld van het veld was gestuurd. De jonge Feyenoord-verdediger kwam zeer wild in op Koen van de Laak, die wonder boven wonder niets over hield aan de aanslag.

Ook de tweede helft ging gelijk op. Beide teams kregen kansen op de overwinning, maar gescoord werd er niet. Dwight Tiendalli was erg belangrijk voor de thuisclub toen hij Andreas Granqvist van een treffer afhield, door de bal van de doellijn te schieten. In de slotfase verdedigde Feyenoord het punt, terwijl Groningen geen overwinning meer kon forceren.

Zowel Feyenoord als Groningen schiet niet veel op met de remise. De thuisclub is nu twaalfde, aangezien Vitesse de Rotterdammers passeerde. Groningen blijft zesde en ziet nummer vijf PSV twee punten uitlopen.