Tiago nieuwe sensatie onder scorende keepers

Wereldrecordhouder Rogério Ceni (foto) lijkt komend seizoen een waardige tegenstander te krijgen. Collega Tiago staat op het punt te promoveren met Portuguesa en is zijn loopbaan als doelpuntenmaker in een razend tempo begonnen.

Tiago nieuwe sensatie onder scorende keepers

De 24-jarige keeper van de nummer twee van de Braziliaanse tweede divisie maakte dit jaar in februari zijn eerste goal. Tiago staat sinds 2 november inmiddels op dertien treffers. Hij benutte elf strafschoppen en scoorde twee keer uit een vrije trap.

Rogério Ceni had veel meer dan negen maanden nodig om tot dertien doelpunten te komen vanaf het moment dat hij ging scoren. Er zat tweeënhalf jaar tussen goal nummer één en dertien die de doelman van landskampioen São Paulo maakte.

Omgerekend zou dat betekenen dat Tiago 4,3 keer sneller zou komen aan de 78 goals die Ceni tot nog toe maakte op het hoogste niveau. Ceni (nog steeds actief) verpulverde daarmee het wereldrecord van José Luis Chilavert, die eindigde op 62.

In zijn tijd als doelman van Corinthians was Tiago eenmaal het slachtoffer van Ceni, die hem passeerde vanaf de penaltystip. 'Dat is de enige keer dat ik hem heb gesproken', bekende Tiago aan Globo. 'Na dat duel kwam hij een praatje met me maken en wenste hij me veel succes.'

Bijna twee jaar later kreeg Tiago ook de kans zich te onderscheiden. Op basis van zijn traptechniek tijdens de training gaf zijn coach hem de kans vrije trappen en penalty's te nemen. Tiago stelde niet teleur en is inmiddels onomstreden.

Ook al maakte Tiago er drie meer in 2007 dan zijn grote held, toch wenst hij zich niet bezig te houden met schema's die tot een wereldrecord leiden. 'Ik denk niet aan hoeveel doelpunten ik zal maken in mijn carrière. Ik wil het gewoon laten gebeuren en dan komen de goals vanzelf.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen