Thuiszitten door corona? Deze spelers waren 104 dagen op reis

Reacties

De meeste profs zitten door de coronacrisis al weken thuis, maar de spelers van Wuhan Zall hebben een ware omzwerving achter de rug. Zaterdagvond laat keerden ze na 104 dagen eindelijk terug en kregen ze een emotionele ontvangst.

Thuiszitten door corona? Deze spelers waren 104 dagen op reis
© Pro Shots

'Na meer dan drie maanden rondzwerven, zetten de selectieleiden van Wuhan Zall eindelijk weer voet in hun thuisstad', meldde de club op het sociale medium Weibo. 'De lokale spelers zullen eindelijk weer worden herenigd met hun familie, nadat ze hen meer dan drie maanden niet hebben gezien.'

In januari hadden trainer José González en zijn spelers niet kunnen vermoeden dat het zou lang zou duren voordat ze weer terug konden keren naar Wuhan, het epicentrum van de corona-uitbraak. Toen vertrok de selectie eerst naar Guangzhou, en vervolgens naar het Spaanse Malága voor een trainingskamp.

En dat allemaal ter voorbereiding op de Chinese Super League, die oorspronkelijk op 22 februari zou beginnen. Uiteindelijk zou de selectie van Wuhan Zall pas op 16 maart terugvliegen naar China, naar de stad Shenzhen. Vervolgens moest de club daar drie weken in quarantaine verblijven.

Dit weekend was het dan eindelijk zover: coach Gonzaléz en zijn spelers en staf mochten per hogesnelheidstrein terug naar Wuhan, nu het normale leven in China na weken van lockdown weer op gang komt. Woensdag hervat Wuhan Zall de training, eerst mogen de spelers de verloren tijd met hun gezin inhalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.