Chinese clubs keren terug: 'In Spanje lopen we meer gevaar'

Reacties

Veel Chinese voetbalclubs die het land eerder waren ontvlucht vanwege de uitbraak van het coronavirus keren langzaamaan weer terug. De pandemie grijpt namelijk nu in de rest van de wereld om zich heen, terwijl in China het aantal nieuwe ziektegevallen afneemt. Ook het Guangzhou R&F van trainer Giovanni van Bronckhorst vliegt terug naar China.

Chinese clubs keren terug: 'In Spanje lopen we meer gevaar'
© Pro Shots

De start van de Chinese Super League werd eerder uitgesteld vanwege de uitbraak van het virus. In Wuhan, waar de uitbraak in december begon, trainde de plaatselijke club Wuhan Zall al sinds eind januari in Spanje. Nu keren de spelers en staf terug om te gaan trainen in Shenzhen, aangezien Wuhan nog steeds in quarantaine is.

'De situatie is nu omgekeerd', zei aanvaller Leo Baptistao volgens het Franse persbureau AFP tegen Chinese media. De 27-jarige Braziliaan speelde voor zijn komst bij Wuhan in januari 2019 jarenlang in Spanje, bij onder andere Villarreal en Rayo Vallecano. 'Maar wij lopen nu meer gevaar in Spanje. Het is beter om te vertrekken.'

Naast Wuhan en Guangzhou R&F keerden ook Guangzhou Evergrande en Beijing Guoan terug naar China. De ploeg van Van Bronckhorst trainde in Dubai, net als het nationale elftal. Ook zij willen nu snel terugkeren naar China. Media in het land melden dat de competitie mogelijk in mei wordt afgetrapt, achter gesloten deuren. In China zijn meer dan tachtigduizend mensen besmet geraakt met het coronavirus en meer dan drieduizend mensen kwamen te overlijden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.