Thuisblijver Italië kansloos onderuit in Oostenrijk, Kerkez verslaat Hatzidiakos

Reacties

Italië moet lijdzaam toezien hoe de 32 WK-deelnemers het ervan afbrengen in Qatar. De viervoudig wereldkampioen ontbreekt op de mondiale eindronde en oefende zondag tegen Oostenrijk. Dat liep niet goed af.

Thuisblijver Italië kansloos onderuit in Oostenrijk, Kerkez verslaat Hatzidiakos
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
2 - 0
Italië
Italië

Oostenrijk trad aan zonder Gernot Trauner. De verdediger van Feyenoord viel tegen Andorra uit met een heupblessure en liet het oefenduel met Italië aan zich voorbijgaan. PSV'er Philipp Mwene, die tegen de voetbaldwerg voor het eerst in de basis begon bij Oostenrijk, moest dit keer genoegen nemen met een invalbeurt. Italië begon met een sterke opstelling met onder meer Gianluigi Donnarumma, Marco Verratti en Leonardo Bonucci in de basis.

De Italianen kregen in het Ernst Happel Stadion een vroege tik te verwerken. Op aangeven van Marko Arnautovic, in de Serie A spelend voor Bologna, opende Xaver Schlager de score (1-0). Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van David Alaba. Een kiezelharde vrije trap van de verdediger van Real Madrid was Donnarumma tien minuten voor rust te machtig (2-0).

Italië was niet in staat om de Oostenrijkers nog pijn te doen en liet pas van zich horen na de invalbeurt van Federico Chiesa en Nicolò Zaniolo, maar dat sorteerde geen effect. Dat betekent dat de ploeg van bondscoach Roberto Mancini, die in de play-offs voor het WK werd uitgeschakeld door Noord-Macedonië, het interlandjaar in mineur afsluit.

Hongarije
Hongarije
2 - 1
Griekenland
Griekenland

Bij de vriendschappelijke ontmoeting tussen Hongarije en Griekenland stonden twee spelers van AZ op het veld. Milos Kerkez won het Alkmaarse onderonsje van Pantelis Hatzidiakos (2-1). Na het vroege openingsdoelpunt van Roland Sallai leek Anastasios Bakasetas voor een puntendeling te zorgen, maar een doelpunt van invaller Zsolt Kalmar zorgde alsnog voor een Hongaarse zege.

Kerkez was op dat moment overigens al gewisseld. Net als Balasz Dzsudzsak (ex-PSV) verliet de linkervleugelverdediger in de 53ste minuut het veld. Hatzidiakos speelde de hele wedstrijd. Vangelis Pavlidis, pas net hersteld van een blessure, ontbrak in de Griekse wedstrijdselectie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.