Thrillerscenario: FA Cup-spektakel bij Hollywood-club uit de National League

Reacties

Sensationele ontknoping in de vierde ronde van de FA Cup. Sheffield United, toch een grote club, leek in Wales onderuit te gaan tegen Wrexham AFC, uitkomend op het vijfde Engelse competitieniveau. Op een tot de nok toe gevulde Racecourse Ground werd het vlak voor tijd 3-2, wat tot uitzinnige taferelen leidde in het kleine stadionnetje. Vlak voor tijd liep het toch nog anders, waardoor een replay nodig is.

Thrillerscenario: FA Cup-spektakel bij Hollywood-club uit de National League
© Pro Shots
Wrexham
Wrexham
3 - 3
Sheffield United
Sheffield United

Bekervoetbal op zijn leukst. Groot tegen klein op een ijskoude, donkere zondagmiddag in januari, nergens meer een stoeltje te krijgen voor de wedstrijd die het stadje al een paar weken in zijn greep had. En toen begon het toch op de meest beroerde wijze denkbaar. Al in de tweede minuut zette Oli McBurnie de rood-witte bezoekers uit de staalstad op 0-1.

In de tweede helft ontvouwde zich desondanks een scenario dat de clubeigenaren, Hollywood-sterren Ryan Reynolds en Rob McElhenney, zelfs in hun stoutste dromen niet hadden geschreven. Britser gaat niet. Een gigantisch verre inworp van Ben Rozer werd aangeraakt door Thomas O'Connor en acrobatisch binnen gewerkt door James Jones.

Even later was het O'Connor zelf die mocht scoren nadat The Blades een corner niet weggewerkt kregen. Oliver Norwood maakte gelijk voor de ploeg van Paul Heckingbottom, opnieuw na weifelend verdedigen. Daniel Jebbinson kreeg rood voor natrappen, waardoor Wrexham ineens een man meer had. Vanaf daar werd het pas echt knotsgek. Ollie Palmer ramde voor de thuisploeg een bal tegen de lat, vijf minuten voor tijd volgende de totale ontlading.

Paul Mullin scoorde de 3-2, waardoor het oude stadion het van de vreugde leek te begeven. De Racecourse Ground is het oudste voetbalstadion ter wereld waar nog internationale wedstrijden worden gespeeld, en in de bijna 140-jarige geschiedenis was er niet vaak zoiets bijzonders gebeurd. Maar goed, clubbazen Reynolds en McElhenney weten als geen ander: té zoete scenario's kun je niet schrijven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

David was heel dichtbij de ultieme stunt, maar Goliath kwam bij het scheiden van de markt nog langszij. John Egan maakte 3-3 voor de nummer twee uit de Championship: over anderhalve week wordt deze wedstrijd herhaald op Bramall Lane.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.