Thiago Silva: 'Dat PSG nu Sergio Ramos heeft gehaald, maakt me triest'

Reacties

Thiago Silva vertrok vorig jaar bij Paris Saint-Germain, dat deze zomer met Sergio Ramos vervolgens een andere (zeer ervaren) centrumverdediger binnenhaalde. En dat doet de Braziliaan pijn, zo heeft hij in een interview verteld.

Thiago Silva: 'Dat PSG nu Sergio Ramos heeft gehaald, maakt me triest'
© Pro Shots

Het was vorig jaar een afscheid van een tijdperk: Thiago Silva die de PSG-deur na acht jaar achter zich dichttrok. Dat gebeurde met veel emoties, aangezien de nu 36-jarige verdediger eigenlijk best had willen blijven in Parijs. Dat gebeurde niet, waarna PSG afgelopen zomer spectaculair genoeg Sergio Ramos binnenhengelde: de Real Madrid-icoon tekende voor twee seizoenen.

En dat steekt Thiago Silva. 'Ik heb niks tegen Sergio Ramos als persoon', zo begint hij bij ESPN Brazil. 'Maar op het moment dat Sergio een tweejarig contract kreeg aangeboden, was hij net zo oud als ik was toen ik moest vertrekken. Dat maakt me oprecht verdrietig. Ik heb er nooit met iemand over gesproken, maar het maakt me triest. Alsof ik nooit iets heb betekend voor de club.'

De Braziliaan stelt dat PSG voor hem een afgesloten hoofdstuk is, maar: 'Tegelijkertijd denk ik veel na over wat er is gebeurd. Het had anders kunnen en moeten lopen. Het is niet zo dat ik daar acht dagen of acht maanden heb gezeten, hè? Het waren acht jaren, waarin ik heb bijgedragen aan het niveau waarop PSG nu zit. Natuurlijk hoop ik altijd dat ze winnen, de club verdient respect. Maar gezien wat er allemaal gebeurd is... Het maakt me triest.'

Overigens pakte het vertrek bij PSG voor Thiago Silva helemaal niet zo dramatisch uit: met zijn nieuwe club Chelsea won hij afgelopen seizoen de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.