Theaterstuk Leganés-keeper bijzonder slot van erbarmelijke middag Atlético

Voor de vierde keer op rij is Atlético Madrid er niet in geslaagd om een wedstrijd te winnen. Na de knappe 3-2 overwinning op Barcelona in de halve finale van de strijd om de Spaanse Super Cup legde Atleti enkele erbarmelijke resultaten op de mat, zondagmiddag ging het ook in La Liga mis tegen degradatiekandidaat Leganés. Het slot van de wedstrijd was dankzij Leganés-keeper Iván Cuéllar interessanter dan de negentig minuten daarvoor.

Atlético Madrid
0 - 0
Leganés
Leganés

Leganés stond voorafgaande aan het duel in de hoofdstad laatste in de Spaanse competitie, maar kon halverwege de wedstrijd betere cijfers overleggen dan Atlético. Leganés had meer schoten op doel en meer balbezit. De voorzitter van Atlético had voorafgaande aan dit competitieduel nog zijn steun uitgesproken richting trainer Diego Simeone en om geduld van de fans gevraagd.

Net als tegen Eibar (0-2 verlies in La Liga) en derdeklasser Leonesa (1-2 verlies na verlenging in het bekertoernooi) creëerde Atlético ondanks de aanwezigheid van de peperdure Álvaro Morata en João Félix bijzonder weinig. Eerstgenoemde kwam in de eerste helft nog wel tot een aardige kans, maar was verder onzichtbaar in het duel.

Een moment vijf minuten voor tijd was tekenend voor de wanhoop van Atleti. Verdediger Felipe ging zeer gewillig naar het gras na een duel in het strafschopgebied van Leganés, maar scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz wuifde de penaltyclaim lachend weg.

Diezelfde Lahoz deelde in extra tijd nog rood uit, goalie Cuéllar kreeg zijn tweede gele kaart wegens een bijzonder toneelstuk. De Spanjaard deed of hij geblesseerd was na wat gekibbel met een ballenjongen, waar de scheidsrechter niet intrapte. Vervolgens deed Cuéllar ruim vijf minuten over het verlaten van het veld. Hij zocht de confrontatie met Morata op en ging naar het gras toen spelers van Atleti hem van het veld wilden halen. Het leverde Cuéllar het gewenste resultaat op, want nadat hij het veld had verlaten werd er niet meer gescoord.

Zodoende wint Atlético weer niet in La Liga, waardoor Sevilla de derde plek in de competitie overneemt. De hoofdstedelingen moeten zelfs vrezen voor hun plek in de topvier, Ajax-tegenstander Getafe kan later op de zondag toeslaan als het wint van Real Betis.