The American Dream: toptalent (14) breekt record met MLS-profcontract

Reacties

Axel Kei mag zich sinds vrijdag de jongste sporter aller tijden noemen die in de Verenigde Staten een profcontract heeft ondertekend. De pas veertienjarige (!) aanvaller verbond zich aan Real Salt Lake City en snoept daarmee opnieuw een record af van eeuwige belofte Freddy Adu.

The American Dream: toptalent (14) breekt record met MLS-profcontract
© RSL Academy

In oktober maakte Kei al zijn opwachting tijdens het competitieduel tussen Real Monarchs (het tweede elftal van Real Salt Lake) en Colorado Springs Switchbacks. Op dat moment was het toptalent slechts dertien jaar en 282 dagen oud. Ook dat record stond op naam van Adu, wiens carrière in het slop is geraakt. De Amerikaan speelde in het shirt van onder andere Benfica en AS Monaco, maar kon de torenhoge verwachten nooit inlossen en zit op 32-jarige leeftijd zonder club.

Kei heeft ongetwijfeld andere plannen. De piepjonge aanvaller zag het levenslicht in Ivoorkust en groeide op in Brazilië. Vier jaar geleden - Kei was op dat moment negen - vertrok hij met zijn familie naar San Diego. Na zijn overstap naar Salt Lake raakte zijn loopbaan in een stroomversnelling. Na de jongste debutant in de Amerikaanse geschiedenis is Kei nu ook de jongste sporter met een profcontract.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.