De nieuwe Freddy Adu? Dertienjarige spits debuteert in het Amerikaanse profvoetbal

Reacties

Het competitieduel tussen Real Monarchs (het tweede elftal van Real Salt Lake) en Colorado Springs Switchbacks eindigde vannacht in een doelpuntloos gelijkspel, maar gaf toch het nodige stof tot napraten. Bij de thuisploeg schreef de pas dertienjarige Axel Kei met zijn invalbeurt geschiedenis.

De nieuwe Freddy Adu? Dertienjarige spits debuteert in het Amerikaanse profvoetbal
© RSL Academy

Kei staat in de jeugdopleiding van Real Salt Lake al geruime tijd bekend als een groot talent en coach Cody Warden besloot om de jongeling tegen Colorado voor de leeuwen te gooien. De aanvaller kwam na een uur in het veld voor Brian Wood en werd, met zijn dertien jaar en 282 dagen, de jongste speler ooit die in actie kwam in een profwedstrijd in de Verenigde Staten. Let op: het gaat hier niet alleen om voetbal, maar om alle sporten in Amerika.

Met zijn invalbeurt in de USL Championship, het tweede niveau van de Verenigde Staten, doet Kei direct denken aan Freddy Adu. Hij was in 2004 pas veertien jaar toen hij namens DC United zijn debuut maakte in de Major League Soccer, het hoogste niveau in Amerika. Adu werd daarmee een enorme hype, maar kon de hoge verwachtingen niet waarmaken. De aanvaller is inmiddels 32 jaar oud en zit momenteel zonder club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.