Teze niet geschrokken van groot kwaliteitsverschil met Arsenal

Reacties

Arsenal maakte woensdagavond korte metten met PSV. In Londen versloeg de Engelse topclub zijn Nederlandse bezoekers met ruime cijfers: 4-0. Verdediger Jordan Teze stond niet van die uitslag te kijken, gelet op de wedstrijd.

Teze niet geschrokken van groot kwaliteitsverschil met Arsenal
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
4 - 0
PSV
PSV

'Ik ben niet geschrokken, we wisten wat ons te wachten stond: een goed voetballende ploeg', aldus Teze tegen RTL7. 'Dus geschrokken ben ik niet, nee. Hun kwaliteit, hun slimmigheidjes, dat zijn dingen die je in de Eredivisie niet ziet, en zij straffen dat meteen af. Ze hebben genoeg aan een of twee meter, ze zijn zo goed in de kleine ruimtes', bewonderde Teze zijn opponent.

'Tegen wie we ook spelen, we moeten proberen om ons spel te spelen. Ook in het Emirates moeten we van onze eigen kwaliteiten uitgaan en proberen te voetballen, dan moeten we niet ineens lange ballen gaan spelen. Het was moeilijk verdedigen: vier goals tegen, mijn directe tegenstander heeft gescoord en volgens mij ook een assist gegeven', sprak de rechtsachter van de Eindhovenaren over zijn opponent Leandro Trossard, die een heerlijke avond beleefde.

Zaak om over twee weken meteen munt te slaan uit het in Londen betaalde lesgeld tijdens de volgende Champions League-etappe: dan komt Sevilla naar het Philips Stadion. 'Hier kunnen we van leren, en dat gaan we ook doen. In de volgende wedstrijd zal het beter gaan, maar dit was een harde les', belooft Teze.

Onze analyse van de westrijd

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.