Tevredenheid bij Van Dijk na 'heel zware wedstrijd' tegen Ajax

Virgil van Dijk kijkt met tevredenheid terug op de overwinning van Liverpool op Ajax. Niet alleen vanwege de late winnende goal van Joel Matip, maar ook vanwege het spel van The Reds na de 4-1 nederlaag van vorige week tegen Napoli.

Liverpool
Liverpool
2 - 1
Ajax
Ajax

'Dit hadden we even nodig, zeker weten', vertelde Van Dijk bij Ziggo Sport. 'Dit was een heel zware wedstrijd, fysiek en mentaal. We wisten dat Ajax in uitstekende vorm verkeerde. Dan moet je er volle bak op klappen en dat hebben we vanaf minuut één gedaan. We kwamen verdiend op 1-0, helaas kregen we de 1-1 tegen. In de tweede helft gaven we goed druk en gaven we buiten de kans van Blind niks weg. Voor de rest waren we de bovenliggende partij.'

Liverpool werd een week eerder nog van het kastje naar de muur gespeeld door Napoli. Hoe herstel je daarvan? 'Het begint eigenlijk meteen na de wedstrijd. Iedereen speelde beneden de maat, gewoon heel slecht kan ik wel zeggen. Maar vooral als team. Het had nooit mogen gebeuren, maar ja, we zijn mensen. Dingen gebeuren. Dan gaat het erom hoe je erop reageert.'

'De dag na de wedstrijd hadden we een belangrijke meeting, waarbij we beelden hebben bekeken', vervolgde Van Dijk. 'Dat was confronterend voor iedereen. Ik ben toch een van de leiders, dan voel ik de pijn. Zeker als we een doelpunt tegen krijgen. De manier waarop we tegen Napoli als team verdedigden, was pijnlijk om te zien. We moesten terug naar de basis, waar we bekend om staan. Dat is pressing, druk vooruit. Dat deden we bij vlagen goed tegen Ajax. Dit was een goede reactie van ons.'