Tevredenheid bij Italië: 'We waren heel erg moe'

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini is tevreden met de overwinning van Italië op het Nederlands elftal. Al durft hij ook toe te geven dat er genoeg mis ging, bijvoorbeeld in de tweede helft.

2 - 3
Italië
Italië

Italië kwam al snel op een 0-2 voorsprong, maar zakte daarna terug. 'De eerste helft was erg goed en kostte veel energie, want iedereen was zo moe en dat bleek in de tweede helft. Dat we het onder die druk hebben volgehouden is een goed teken', zei de Italiaan na afloop.

Federico Chiesa, de maker van 2-3, was eveneens tevreden met het verloop van de wedstrijd. 'Ik ben blij met mijn doelpunt en de winst van het team. Over twee wedstrijden (het duel met Spanje meegerekend, red.) hebben we wellicht meer verdiend. We zijn klaar voor meer. Er is talent in Italië, het moet alleen goed worden gebruikt. Mancini is moedig door spelers als Nicolò Zaniolo naar de nationale ploeg te halen ondanks dat hij nog geen enkele Serie A-wedstrijd gespeeld heeft.'

'Nederland bracht ons in de problemen door lange ballen te spelen, maar we hebben ons goed staande weten te houden', vulde Davide Frattesi nog aan. Door de zege op Nederland eindigt Italië als derde in de Nations League.