Tevreden Ten Hag baalt alleen van uitblijven monsterscore

Met twee goals was Nicolás Tagliafico de gevierde man bij Ajax in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Erik ten Hag was vooral erg te spreken over de tweede treffer van de Argentijn.

In de dertiende minuut na rust scoorde Tagliafico met een fraaie volley, na een indraaiende voorzet van Hakim Ziyech. Daar is op getraind. 'We hebben erop gehamerd dat onze vleugelverdedigers bij spelverplaatsingen in aanvallende zin een belangrijke rol kunnen vervullen', zei Ten Hag na afloop van de 4-1 zege voor de camera van FOX Sports. 'Dat kwam er bij onze vierde goal heel mooi uit.'

Ten Hag was een tevreden mens. 'Na een interlandperiode is het altijd afwachten hoe je spelers terugkomen', zei hij. 'We hadden maar een korte voorbereiding naar de volgende wedstrijd. En als je het dan zo omzet, dan ben je tevreden. In de eerste helft was het niet altijd goed, maar voor de tweede helft hebben we de puntjes op de i gezet. Toen waren we heer en meester en kwam Heerenveen er eigenlijk niet meer aan te pas.'

'Wij moeten wennen aan automatismen, maar als we een wedstrijd waarin we problemen hebben kunnen omzetten en uiteindelijk wel de organisatie goed krijgen en de winst naar ons toe trekken, op een verdiende manier, dan is het prima', besloot Ten Hag. 'Het is alleen jammer dat de 5-1 en de 6-1 achterwege blijft.'

Blind
Ajax kende met de zege op Heerenveen een goede generale repetitie voor de thuiswedstrijd tegen Lille van dinsdagavond. 'We hebben zin in de Champions League', zei Daley Blind. 'Heerenveen is geen gemakkelijke ploeg, dus het is fijn dat we deze horde genomen hebben. Nu kunnen we met een positief gevoel kijken naar de volgende wedstrijd.'

Siem de Jong hoopt op speelminuten: 'Jeugd krijgt veel de kans bij ons'