Tevreden Stam verklaart opleving Feyenoord

Reacties

Feyenoord-coach Jaap Stam is zeer blij met de eclatante overwinning van zijn ploeg op FC Twente (5-1). De trainer zag een heel duidelijk verschil ten opzichte van de zeperd tegen AZ.

Tevreden Stam verklaart opleving Feyenoord

De Rotterdammers oogden tegen FC Twente veel compacter dan in de teleurstellende duels met Rangers, FC Emmen en AZ. Stam werd bij FOX Sports gevraagd naar uitleg, waarom lukte het tegen de Alkmaarders niet om bij elkaar te blijven? 'Soms laten de spelers zich leiden door wat er geroepen wordt op de tribunes. Dat begrijp ik wel, dat men dat wil zien, maar als team kun je niet 95 minuten lang alleen maar honderd procent druk vooruit zetten. Vooral niet tegen een ploeg die goed kan voetballen, dan moet je momenten kiezen', antwoordde de trainer.

Tegen Twente ging dat dus beter. 'Vandaag kozen we de momenten beter en was het aansluiten goed. Dan zie je dat je heel weinig weggeeft. Het betekent dat de middenvelders en de spitsen soms blijven zitten. Dan moet je de bal af en toe aan de tegenstander laten, maar dat geeft helemaal niet. Dan moeten zij keuzes maken en kunnen wij kansen creëren uit de omschakeling. Dat is een manier van voetballen. Dat moet in de koppies zitten en erin blijven, want voetbal valt en staat bij het uitvoeren van je taken. In combinatie met de kwaliteiten die je hebt, kom je dan tot resultaat.'

Larsson
Sam Larsson was in De Kuip belangrijk met twee goals en een assist. 'Hij is natuurlijk een jongen waar men wel eens tegen tekeer gaat. Dat doen ze tegen iedereen, dat hoort ook een beetje bij het voetbal en moet kunnen. Sam is heel zeker van zichzelf en deed het hartstikke goed vandaag.'

De Zweed zelf keek ook met een goed gevoel terug. 'We waren een beetje boos deze week. 0-3 verliezen, dat kan niet. Persoonlijk had ik ook een slechte periode met een aantal mindere wedstrijden achter de rug. Het was tijd om wakker te worden. Dat ik soms uitgefloten word, is niet heel lekker natuurlijk, maar wat kun je eraan doen? Ik kan drie doelpunten maken', aldus Larsson, die er overigens maar twee op zijn naam kreeg. De derde gaat de boeken in als eigen doelpunt van Peet Bijen.

'Van alle opties voelt Sinisterra zich het meest thuis in de spits'
Lach is terug bij Haps: 'Wij zijn niet bang voor FC Porto'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.