Feyenoord speelt frustraties van zich af met vijfklapper tegen Twente

Reacties

Feyenoord heeft zondagmiddag een zeer welkome zege geboekt. De Rotterdammers waren in de eigen Kuip veel te sterk voor FC Twente, dat het met name in de tweede helft heel moeilijk had.

Feyenoord speelt frustraties van zich af met vijfklapper tegen Twente
Feyenoord
Feyenoord
5 - 1
FC Twente
FC Twente

De thuisploeg begon met niet al te veel vertrouwen aan het duel met Twente. De formatie van Stam had een dramatische week achter de rug met Europese nederlaag tegen Rangers, een remise tegen FC Emmen en een kansloze verliespartij tegen AZ. Ten opzichte van het duel met de Alkmaarders wijzigde Stam zijn elftal op drie plaatsen: Sam Larsson, Rick Karsdorp en Leroy Fer vervingen Luciano Narsingh, Lutsharel Geertruida en Renato Tapia.

Feyenoord had wat recht te zetten en dat was terug te zien in de openingsfase. De gastheren begonnen fel en kwamen al in de zesde minuut verdiend op voorsprong. Rick Karsdorp kwam goed voor zijn man en hield een snelle aanval zo in leven, de rechtsback bediende vervolgens Steven Berghuis. Die kapte Xandro Schenk eenvoudig uit en schoot raak in de korte hoek: 1-0.

Het was een gepaste beloning voor een prima start van Feyenoord, maar dat het vertrouwen nog altijd erg broos is, bleek in de 23ste minuut. Jens Toornstra leverde de bal op onbegrijpelijke wijze in. Aitor Cantalapiedra profiteerde gretig van zijn dramatische pass, combineerde goed met Haris Vuckic en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1.

Berghuis vierde zijn openingstreffer met de reservebank.
Berghuis vierde zijn openingstreffer met de reservebank.

Tot opluchting van Toornstra herstelde Feyenoord de marge drie minuten later alweer. Luis Sinisterra legde een pass van Karsdorp goed terug op Larsson, die de bal van randje zestien prima in de hoek schoot: 2-1. Op slag van rust betekende het geblesseerd uitvallen van Orkun Kökcü wel een tegenvaller voor Feyenoord, hij werd vervangen door Tapia.

Kort na de hervatting leek Feyenoord het duel ook direct te beslissen. Sinisterra bediende Larsson met een fraai steekballetje, maar de Zweed stuitte van dichtbij op Joël Drommel. In de 55ste minuut viel de 3-1 alsnog. Larsson gaf de bal na een uitstekende actie voor en via het hoofd van Peet Bijen viel hij binnen. Twente liet het daarna helemaal lopen en gaf Feyenoord zo de kans om flink aan het zelfvertrouwen te werken.

Dat deed de ploeg van Stam via Sinisterra. De Colombiaan scoorde in de 67ste minuut uit de rebound na een schot van Tapia. Enkele momenten later kreeg hij ook nog een grote kans op de 5-1, maar hij raakte de lat. Twente ontsnapte daar nog, maar gooide in de slotfase zijn eigen glazen in. Drommel wachtte te lang met zijn uittrap en schoot de bal wel heel knullig tegen Larsson aan, die zo zijn tweede goal van de avond cadeau kreeg.

Zo spoelde Feyenoord de kater van afgelopen week in ieder geval deels weg. De Rotterdammers wippen over Twente heen op de ranglijst en staan nu op dertien punten. Donderdag speelt Feyenoord een thuiswedstrijd tegen FC Porto in de Europa League.

VI's Martijn Krabbendam bespreekt de zege van Feyenoord op FC Twente.
Lach is terug bij Haps: 'Wij zijn niet bang voor FC Porto'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.