Tevreden SC Cambuur doet zaken in Zwitserland en versterkt defensie

Reacties

SC Cambuur heeft zich per direct versterkt met Leon Bergsma. De centrale verdediger wordt overgenomen van het Zwitserse FC Aarau. De 25-jarige Bergsma tekent een contract tot medio 2025.

Tevreden SC Cambuur doet zaken in Zwitserland en versterkt defensie

Bergsma had nog een doorlopend contract bij FC Aarau. In Zwitserland was hij de afgelopen twee seizoenen onbetwiste basisspeler en kwam hij tot bijna tachtig wedstrijden. Daarnaast was hij aanvoerder. Desondanks wisten de Leeuwarders de voormalige jeugdspeler van Ajax en AZ los te weken.

Technisch manager Foeke Booy is erg blij met de komst van zijn nieuwe rots in de branding. 'Centrale verdedigers die comfortabel zijn aan de bal en daarnaast van nature een leidersrol aannemen in het veld zijn schaars. Leon is zeker zo’n type. Ook als mens denken wij dat hij goed bij ons en de club in het algemeen past. We zijn dan ook blij dat hij heeft gekozen voor de stap naar Leeuwarden.'

Voor Cambuur is Bergsma de vijfde aanwinst van het seizoen. Eerder werd Silvester van de Water al weggeplukt uit de Verenigde Staten. Daarnaast werden Remco Balk (FC Utrecht) en doelman João Virgínia (Everton) gehuurd. Robbin Ruiter, eveneens doelman, werd transfervrij opgepikt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.