Tevreden Malen troeft zelfs topscorer De Jong af bij PSV

Reacties

Niet topscorer Luuk de Jong, maar Donyell Malen is dit seizoen de meest effectieve speler van PSV. De aanvaller liet zich donderdag met een doelpunt en een assist ook weer gelden tegen Willem II (0-3) en geniet van zijn nieuwe rol.

Tevreden Malen troeft zelfs topscorer De Jong af bij PSV

Malen was dit seizoen al goed voor negen doelpunten en vier assists. Daarmee is de medio 2017 van Arsenal overgenomen aanvaller dit seizoen gemiddeld elke 87 minuten trefzeker en zelfs gemiddeld elke 61 minuten rechtstreeks betrokken bij een doelpunt. Ter vergelijking, De Jong heeft gemiddeld 103 minuten nodig voor een doelpunt en is elke 82 minuten betrokken bij een PSV-treffer.

Dat de twintigjarige Malen sinds twee wedstrijden de centrumspits is van PSV, betekent volgens de jeugdinternational overigens niet dat hij beter uit de voeten kan in de punt dan op de flank. 'Ik denk niet dat ik meer een spits ben dan een vleugelspeler, ik kan op beide posities goed uit de voeten. Ik vind het fijn om een beetje op links, een beetje op rechts en een beetje in het midden te lopen. Een beetje van alles, haha.'

Nu Malen dit seizoen definitief doorbreekt bij PSV, zijn er ook zorgen over zijn contract. Dat loopt over een jaar immers al af, maar de dribbelaar vertelt aan FOX Sports dat er geen reden is voor zorgen. 'Mijn contract loopt in 2020 inderdaad af, maar we zijn ermee bezig. Dat komt wel goed, ik wil bij PSV blijven.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Snelheid en creativiteit van Malen komen PSV goed van pas'
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.