Tevreden Koeman wacht op duidelijkheid van Fenerbahçe

Reacties

Met een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Galatasaray heeft Erwin Koeman een prima debuut als interim-trainer van Fenerbahçe achter de rug. De Nederlander wacht nu af wat de toekomst hem brengt.

Tevreden Koeman wacht op duidelijkheid van Fenerbahçe

Vorige week zondag werd Phillip Cocu ontslagen bij Fenerbahçe. Enigszins verrassend gold dat niet voor zijn assistenten Chris van der Weerden en Koeman. Laatstgenoemde was in de derby tegen aartsrivaal Galatasaray zelf waarnemend hoofdtrainer.

In Turkije wordt inmiddels geschreven dat Koeman een serieuze kandidaat is om het stokje definitief over te nemen van Cocu. 'Er is maar één iemand die een beslissing kan nemen over mijn toekomst en dat is de president. Samen met Chris van der Weerden ben ik eindverantwoordelijk op dit moment.'

'Wij hebben allebei nog een contract en zullen ons werk zo goed mogelijk uitvoeren. Er komt vanzelf een moment waarop wij duidelijkheid krijgen. Misschien is dat maandag al, misschien duurt het nog een week of misschien zelfs wel een maand. Tot die tijd geven wij alles voor de club', vertelt Koeman op de clubwebsite van Fenerbahçe.

De Nederlandse coach was goed te spreken over het spel van zijn ploeg tegen Galatasaray. 'Ons plan werkte goed. Voor rust waren wij ook al de betere ploeg. Galatasaray kwam uit het niets op 1-0 en de 2-0 gaven we na rust veel te snel weg. Slecht speelden we desondanks zeker niet. De spelers hebben zeer gedisciplineerd gespeeld.'

'Na de 2-0 zagen we Galatasaray steeds verder terugzakken. Wij werden juist steeds sterker in balbezit. Uiteindelijk kwamen we terug tot 2-2, maar we hadden met 3-2 moeten winnen. Wij verdienden de drie punten vandaag', vervolgde Koeman, die na afloop van de wedstrijd een massale vechtpartij zag ontstaan. 'Ineens zag ik heel veel mensen vechten. Dat keur ik natuurlijk af. We speelden goed, maar wat ik na afloop meemaakte stemde mij droevig.'

Valbuena
Mathieu Valbuena startte zeer verrassend in de basis bij Fenerbahçe. De Fransman speelde onder Cocu een bijrol en kreeg dit seizoen geen enkele keer een basisplaats, maar Koeman bepaalde voor de wedstrijd tegen Galatasaray anders. In Turkije aanleiding om te stellen dat het niet boterde tussen Cocu en Koeman.

'Ik heb nooit onenigheid met Phillip Cocu gehad over Mathieu. Ik heb zijn beslissingen altijd gerespecteerd. Misschien kwam zijn basisplaats als een verrassing, maar ik ben trainer om de beste beslissingen te nemen', reageerde Koeman op zijn keuze.

Mathieu Valbuena stond verrassend in de basis bij Fenerbahçe.
Mathieu Valbuena stond verrassend in de basis bij Fenerbahçe.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.