Tevreden Jansen: 'Go Ahead Eagles gedwongen tot fouten maken'

Reacties

AZ won zondag met duidelijke cijfers van Go Ahead Eagles en pakte door de 5-1 overwinning de koppositie in de Eredivisie. Het duel had nog anders uit kunnen pakken voor de Alkmaarders als Matthew Ryan op 3-1 niet een weergaloze redding in huis had op een levensgrote kans van Bas Kuipers. ‘Allesbeslissend’, vond AZ-trainer Pascal Jansen.

Tevreden Jansen: 'Go Ahead Eagles gedwongen tot fouten maken'
© Pro Shots
AZ
AZ
5 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

De oefenmeester zag zijn elftal in de beginfase wervelen tegen de opponent uit Deventer. 'We hebben de tegenstander gedwongen tot fouten met onze intensiteit van druk zetten. Uiteindelijk hebben wij voldoende kansen gecreëerd, maar zijn wij te weinig doeltreffend geweest. Maar dit is een wedstrijd geworden waar je vooraf op hoopt', zegt Jansen in gesprek met de NOS.

De redding van Ryan bij de stand van 3-1 was volgens Jansen cruciaal. 'Daardoor kreeg Go Ahead Eagles geen geloof. Een allesbeslissende redding, dat heb ik de jongens in de kleedkamer ook gezegd.'

Zijn collega-trainer René Hake baalde van de nederlaag in het AFAS stadion. Het was voor de formatie uit Overijssel de grootste nederlaag in de Eredivisie sinds 26 september 2021, toen AZ ook de tegenstander was en het 5-0 werd voor de Alkmaarders. 'De eerste wedstrijd met 5-1 verliezen mag niet gebeuren. Het is een veel te grote uitslag en dat is iets wat we absoluut niet kunnen accepteren', baalde Hake over het verlies in de openingswedstrijd van het seizoen. 

Jamal Amofa ging in de fout bij de 1-0 van Jordy Clasie en de verdediger werd in de rust gewisseld. 'Ik heb hem tegen zichzelf in bescherming genomen. Als je snel 2-0 achter staat, gooit dat alle plannen in het roet. Het werd genadeloos afgestraft', besloot de oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.