Tevreden Bosz wijst op waar het beter moet bij PSV

Reacties

Peter Bosz is goed te spreken over wat PSV dinsdagavond liet zien tegen Sturm Graz. De coach had zijn ploeg niet serieus in de problemen zien komen in de return van de derde voorronde van de Champions League. Wel zag Bosz weer een belangrijk verbeterpunt.

Tevreden Bosz wijst op waar het beter moet bij PSV
© Veronica
Sturm Graz
Sturm Graz
1 - 3
PSV
PSV

PSV had de heenwedstrijd tegen Sturm Graz al met 4-1 gewonnen en was ook in de Merkur Arena de bovenliggende partij: 1-3. Bosz had zijn ploeg bij vlagen goed zien spelen. 'Er zijn ook een aantal dingen dat beter moet, maar dat is logisch', zei hij tegen Veronica. 'Maar om hier te domineren, in hun stadion, waar het behoorlijk luid is en waar het veld niet optimaal was: dan vind ik dat we het behoorlijk gedaan hebben.'

Wat er beter moest bij PSV? 'Dat zit met name in het verdedigend staan als wij de bal hebben', legde Bosz uit. 'We moesten de restverdediging beter organiseren; zij werden eigenlijk alleen maar gevaarlijk wanneer ze de bal lukraak wegschoten. En natuurlijk weer de spelhervattingen, dat moeten we toch ook beter verdedigen.' Sturm Graz scoorde nog uit een spelhervatting, maar dit doelpunt (dat de 2-2 zou zijn geweest) werd afgekeurd.

De goal van William Bøving telde wél. Hierdoor kwam PSV na ruim twintig minuten op een 0-1 achterstand. 'Ik denk niet dat we daarna wakker schrokken, we hadden van tevoren al gezegd dat we geconcentreerd moesten zijn. Er was een wat moeilijke middenfase, maar aan het einde van de eerste helft kregen we het wel onder controle. Dat hebben we in de tweede helft uitgebouwd.'

Volgens Bosz zijn er geen spelers die geblesseerd zijn geraakt en dus beleefde PSV een zeer positieve avond. In de volgende ronde wacht nu Rangers FC. 'Daar heb ik zin in, maar daar gaan we ons pas druk over maken als het zover is', benadrukte Bosz. Eerst wacht nu Vitesse, in de Eredivisie.

Onze analyse van Sturm Graz - PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.