Tete helpt Lyon stapje dichter bij eerste prijs in acht jaar tijd

Reacties

Olympique Lyon heeft zich geplaatst voor de halve finale van de strijd om de Coupe de la Ligue. Mede dankzij een belangrijke assist van Kenny Tete mag de club hopen op eindelijk weer eens een prijs.

Tete helpt Lyon stapje dichter bij eerste prijs in acht jaar tijd
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
3 - 1
Brest
Brest

Waar Memphis Depay (zoals bekend) ontbreekt met een zware knieblessure, speelde Tete woensdag wél. Hij begon in de basis tijdens het duel in de kwartfinale van het tweede Franse bekertoernooi, en zag hoe Moussa Dembélé de score al vroeg opende. De jongeling werd diepgestuurd door Houssem Aouar, bleef koel en schoot de 1-0 al na achttien minuten in de verre hoek.

Tien minuten na de pauze was de wedstrijd vervolgens beslist. Dit keer was Aouar zelf degene die de trekker overhaalde, met Tete in de rol van aangever. De mee opgestoomde ex-Ajacied vond zijn ploeggenoot met een goede, lage voorzet: 2-0. De aansluitingstreffer van Samuel Grandsir bracht de spanning nog even terug, maar in de absolute slotfase bepaalde Jean Lucas de eindstand.

Daardoor kreeg Lyon de tweede beker-opsteker in een paar dagen tijd. Zaterdag schaarden Les Gones zich al bij de laatste 32 ploegen in de Coupe de France, het belangrijkste nationale bekertoernooi. Lyon staat nu dus ook in de halve eindstrijd van de Coupe de la Ligue, al is nog niet bekend wie daarin de tegenstander is. Stade Reims bereikte dinsdag al de halve finale, later op de woensdagavond komen ook Lille (thuis tegen Amiens SC) en grootmacht Paris Saint-Germain (thuis tegen Saint-Étienne) in actie in hun kwartfinales.

Hoe dan ook is Lyon mede dankzij de assist van Tete weer een stapje dichter bij een prijs gekomen. De laatste keer dat de club een beker of schaal omhoog mocht houden, was aan het begin van het seizoen 2012/13. Toen won de bekerwinnaar van een jaargang eerder in de strijd om de Franse Super Cup na strafschoppen van landskampioen Montpellier.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.