Tete en Riedewald maken plaats voor Veltman en Viergever

Reacties

Joël Veltman en Nick Viergever keren donderdagavond terug in de basisopstelling van Ajax. De twee verdedigers waren geschorst voor het heenduel met Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League, maar spelen wel in de return.

Tete en Riedewald maken plaats voor Veltman en Viergever

Kenny Tete (foto) en Jairo Riedewald mochten vorige week woensdag daarom hun opwachting maken in De Arena en maakten een prima indruk. Toch heeft trainer Peter Bosz ervoor gekozen weer terug te vallen op Veltman en Viergever voor de beide backposities.

Verder heeft Bosz geen wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de heenwedstrijd, waarin Ajax met 4-1 won van Lyon. Wel moest de Ajax-coach zijn wedstrijdselectie inkrimpen tot achttien man, waardoor Norbert Alblas, Frenkie de Jong en Abelhak Nouri buiten de boot vallen.

De return van Ajax tegen Lyon begint om 21.05 uur. Inzet is een ticket voor de EL-finale op 24 mei in Stockholm. Celta de Vigo en het Manchester United van Daley Blind strijden om het andere toegangsbewijs. De club van manager José Mourinho ontvangt de Galiciërs in Engeland na de 1-0 zege in Spanje.

Bij Olympique Lyon zijn er eveneens twee wijzigingen. Alexandre Lacazette is fit genoeg om in de spits te starten. Nabil Fekir schuift daardoor op naar de positie achter hem en Corentin Tolisso staat nu op het middenveld naast Maxime Gonalons. Controleur Lucas Tousart begint daardoor op de bank. Rechts achterin maakt Christophe Jallet plaats voor Rafael da Silva (ex-Manchester United).

'Ajax moet snel de angel uit spel Lyon halen'
Swart: 'Hoop dat Lacazette niet meedoet'
Olympique Lyon-Ajax in 60 seconden: comeback zeldzaam voor Lyon
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.